חיפוש

מתכון לאפה שיבולת שועל בריאה: טוויסט מזין על קלאסיקה מזרח תיכונית

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

דרגו את המתכון

מתכון לאפה שיבולת שועל בריאה: טוויסט מזין על קלאסיקה מזרח תיכונית

לאפה שיבולת שועל היא מיזוג מענג של מסורת מזרח תיכונית עם טוויסט מודרני, מודע לבריאות. מקורו בלב הלבנט, המתכון הזה לוקח את לחם הלאפה האהוב, מרכיב עיקרי במטבח המזרח תיכוני, ומחדיר בו את הטוב שבשיבולת שועל, ויוצר לחם שטוח לבבי ובריא המושלם לכל ארוחה ביום.

רכיבים:

  • 2 כוסות שיבולת שועל מגולגלת
  • 1 כוס קמח מלא
  • 1 כפית מלח
  • 1 כף שמן זית
  • 1 כוס מים חמימים

חלופות מתכון:

לאוכלי כשרות, יש לוודא שכל המרכיבים כשרים. אתה יכול גם להחליף שמן זית בשמן אחר על בסיס צמחי כמו אבוקדו או שמן קוקוס. אוכלים ללא גלוטן יכולים להשתמש בשיבולת שועל ללא גלוטן ובתערובת קמח ללא גלוטן במקום קמח מלא.

יתרונות תזונתיים:

  • שיבולת שועל עמוסה בסיבים, שומרת על שובע לאורך זמן ומסייעת בעיכול. 
  • הם גם עשירים בויטמינים, מינרלים ונוגדי חמצון, מקדמים את בריאות הלב ומייצבים את רמות הסוכר בדם. 
  • קמח חיטה מלא מוסיף סיבים וחומרים מזינים נוספים, בעוד ששמן זית מספק שומנים בריאים החיוניים לרווחה הכללית.

כמות: מתכון זה מניב כ-6 לאפות משיבולת שועל, מה שהופך אותו לאידיאלי לארוחה משפחתית או הכנה לארוחה לשבוע. זה מושלם לארוחת בוקר, צהריים או ערב, ומציע צדדיות בתכנון התפריט שלך.

זמן הכנה: ההכנה אורכת כ-10 דקות, עם 30 דקות נוספות להנחת הבצק ו-15 דקות לבישול, בסך הכל כ-55 דקות.

רמת קושי: מתכון זה נכנס לקטגוריית הקל. זה דורש מינימום מרכיבים ושלבים פשוטים, מה שהופך אותו לנגיש גם לטבחים מתחילים.

טיפים לשיפור:

  • ניסוי בהוספת עשבי תיבול או תבלינים כמו אבקת שום, אורגנו מיובש או זעתר לבצק לתוספת טעם.
  • למרקם רך יותר, מכסים את הבצק במטלית לחה בזמן שהוא נח כדי למנוע ממנו להתייבש.
  • מבשלים את הלאפות על מחבת ברזל יצוק חמה או על מחבת פסים לקבלת טעם אותנטי וסימני פחם.
  • אחסן את השאריות בכלי אטום או בשקית מקפיא לשימוש מאוחר יותר. פשוט לחמם מחדש בטוסטר או במחבת לפני ההגשה.

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות