דרגו את המתכון

לביבות תפו"א מטוגנות: חגיגה של פשטות וטעם

לביבות תפו"א מטוגנות הן מאכל אהוב ומוכר בכל בית בישראל. הן פריכות מבחוץ, רכות מבפנים, ועמוסות בטעם וניחוח נוסטלגי. המתכון הזה פשוט להכנה, ומתאים גם למי שפחות מנוסה במטבח.

מקור המתכון:

המתכון עבר מדור לדור במשפחתי, ויש לו מקום מיוחד בחגיגות חנוכה שלנו.

מתכון של ויויאן פרחי ביטון

מצרכים:

אופן ההכנה:

  1. גררו את כל הירקות בפומפייה דקה.
  2. קצצו את הפטרוזיליה וערבבו עם הירקות המגוררים.
  3. הוסיפו תבלינים וביצים וערבבו היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
  4. חממו שמן במחבת (לא עמוק) על אש בינונית.
  5. צרו מהתערובת לביבות שטוחות והניחו במחבת.
  6. טגנו את הלביבות עד להזהבה משני הצדדים.
  7. הניחו את הלביבות המטוגנות על נייר סופג להסרת עודפי שמן.

טיפים:

וריאציות ושיפורים:

דרגת קושי: קל

זמן הכנה: 30 דקות

הצעות הגשה:

הכינו את הלביבות האלו ותיהנו מחוויה של טעם וזיכרונות ילדות. הן פשוטות להכנה, טעימות להפליא, ותמיד גורפות מחמאות!

יתרונות תזונתיים:

לביבות תפוחי אדמה הן מקור טוב לפחמימות, ויטמינים ומינרלים. הן מכילות ויטמין C, ויטמין B6, אשלגן וסיבים תזונתיים.

סיפורים וזיכרונות:

לביבות תפוחי אדמה הן לא רק מאכל טעים, הן גם נושאות זיכרונות רבים. עבור רבים מאיתנו, הן קשורות לחגיגות חנוכה, לערבי שבת חורפיים ולמפגשים משפחתיים חמים.

אני זוכר את סבתא שלי מכינה לביבות תפוחי אדמה במטבח הקטן שלה. היא תמיד הקפידה לטגן אותן בשמן עמוק, עד שהן הפכו לזהובות ופריכות. הריח המדהים של הלביבות היה ממלא את כל הבית, והיה קשה לעמוד בפיתוי ולא לטעום אחת עוד לפני שהן הספיקו להתקרר.

לביבות הן גם דרך נהדרת להכניס קצת יצירתיות למטבח.

אפשר לשחק עם המרכיבים, להוסיף ירקות אחרים, תבלינים ואפילו גבינות.

הנה כמה רעיונות:

הכי חשוב ליהנות מהתהליך ומהטעם!

לביבות תפוחי אדמה הן מתכון פשוט, טעים ונוסטלגי. הן דרך נהדרת לחגוג את החורף, את החגים ואת הזמן עם המשפחה.

נסו את המתכון הזה ותיהנו!

בתיאבון!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות