לברק שלם בתנור מתכון נדיר
מוריה משתפת אותנו במתכון נדיר לדג לברק שלם בתנור.
מצרכים:
לדג:
2 דגים שטופים, נקיים עם פסים שקרצנו עם סכין
1/3 כוס שמן זית (כוס מדידה של 240)
מיץ סחוט מלימון שלם
8 שיני שום כתושות
1/2 כפית פפריקה מתוקה
מלח גס ופלפל שחור
כוסברה ועגבניות שרי
מעל: חתיכות לימון
*לא להשתמש בפפריקה מעושנת/מרוקאית בשמן
אופן הכנה מופיע בהמשך.
מתכונים נוספים:
מתכון מושלם וקל לחג – דג לברק בתנור
קציצות דגים מתכון חובה לשבת
דג מושט מרוקאי בתנור לשבת מתכון מעלף
לברק בתנור שלם מתכון של השף אבי לוי
אופן הכנה:
1. בקערה קטנה לערבב את השמן, מיץ מלימון, פפריקה ושיני השום ומעט להוסיף פלפל שחור ומלח. לערבב היטב את המרכיבים ולמרוח בתוך הדג, חשוב לציין לשמן מעט את התבנית על מנת שלא ידבקו לתחתית, מפזרת בנדיבות מלח גס ופלפל שחור גרוס שוב מעל הדג ומזלפת שמן זית לא הרבה מידי.
2. שמה בתוך הדג צרור קטן של כוסברה ומסביב עגבניות שרי שטופות, וכוסברה גם בצדדים, פרוסות הלימון מעל.
3. מעבירה את התבנית להשרייה עד הבוקר או לפחות לשעה-שעתיים.
3. לאחר זמן ההשרייה אני מזלפת עוד קצת שמן זית, ומכניסה לתנור על 180° מעלות עד להשחמה קלה. בהתחלה עם נייר כסף, וכעבור 20 דקות מוציאה את נייר הכסף ונותנת לו להשחמה. בתאבון ולבריאות ♡ .