לזניה איטלקית בסיר אחד מתכון חלומי
ציפי פיחוביץ' משתפת אותנו במתכון ללזניה איטלקית בסיר אחד מתכון חלומי
מצרכים:
לפסטה:
½ חבילה אטריות רחבות פשוטות (200 גרם)
2 כפות שמן זית
לתערובת גבינות וביצים:
2 ביצים
2 גביעי קוטג'
1 כף פטרוזיליה קצוצה ו/או ריחן טרי קצוץ דק
לרוטב העגבניות:
2 קופסאות רסק עגבניות קטן (200 גרם סה"כ)
½ כוס מים
2 שיני שום גדולות כתושות או 1 כפית שום כתוש
1 כפית מלח דק
½ כפית פלפל שחור גרוס
1 כפית גדושה אורגנו יבש
גבינה צהובה:
2 כוסות צהובה מגוררת ( 200 גרם גבינה. אפשר גם 9%)
רוטב בשאמל כציפוי עליון:
¼ חפיסת חמאה (25 גרם)
½ כפית אגוז מוסקט מגורר או טחון
1/6 כוס⅙ קמח
1 כוס חלב
1 כוס גבינה צהובה מגוררת
½ כפית מלח דק
אופן ההכנה מופיע בהמשך
מתכונים נוספים:
פסטה בסיר אחד ברוטב עגבניות משגע
לזניה חלבית איטלקית מתכון מנצח של תומר תומס
לזניה גבינות ותרד
מתכון נוסף ללזניה איטלקית:
אופן הכנה:
1. לבשל את האטריות לדרגת אל-דנטה, לסנן, לשטוף במים קרים ולסנן שוב, לערבב עם שמן זית למניעת הידבקות.
2. לבחוש את כל המצרכים של תערובת הגבינות והביצים, לבחוש בנפרד את כל המצרכים של רוטב העגבניות, לרסק גס בפומפייה את הגבינה הצהובה
3. להכנת רוטב בשאמל כציפוי עליון: להמיס חמאה בסיר על להבה נמוכה, להוסיף אגוז מוסקט ולבשל דקה, להוסיף קמח ולערבב היטב עד לספיגה וקבלת מעין בצק. 4.להסיר מהאש, להוסיף חלב בהדרגה, לערבב ולבשל עד הסמכה ללא גושים להוסיף גבינה צהובה בבחישה ולתקן טעמים
5. להרכבת הלזניה בשכבות יש להשתמש בתבנית אפיה משומנת 20X25 ס"מ, באופן הבא:
6. להניח מחצית מהאטריות, מחצית מתערובת הגבינה והביצים, מחצית מרוטב העגבניות וכוס גבינה מגוררת, ושוב וחשוב עד ליצירת כל השכבות. בשכבה העליונה למזוג בצורה אחידה את רוטב הבשאמל
7. לאפות 30-40 דקות ב-180 מעלות, עד ששכבת הבשאמל מבעבעת ומקבלת גוון זהוב-חום, להמתין 10 דקות לפחות, לחתוך למנות מרובעות ולהגיש חם