דרגו את המתכון
דורית אלישע משתפת אותנו במתכון שלה ללזניה גבינות ותרד.
מצרכים:
- 8 דפי לזניה
- חב' תרד
- כף שמן זית
- 1 שן שום כתוש
- 1 קוטג'
- 300 גר מוצרלה מגורדת
- 2 ביצים
- 1 שמנת לבישול
- 3 כפות עגבניות מרוסקות
- כף גדושה תבלין פיצה
- מלח,פלפל,קורט אגוז מוסקט
- טבעות זיתים
- תבנית פיירקס מלבנית 20/20
אופן הכנה:
- לשלוק את התרד במים רותחים .
- לסנן טוב להורדת כל הנוזלים.
- לטגן עם שמן זית ושום לתבל קורט מלח ופלפל 5 דקות להניח בצד.
- לסדר שכבה דפי לזניה.
- בקערית לערבב שמנת לבישול עם קוטג' וביצים לתבל קורט אגוז מוסקט מלח ופלפל.
- לצקת 1/4 כמות על הדפים.
- מעל 1/4 מכמות המוצרלה.
- 1/3 מהתרד.
- להמשיך עוד 2 פעמים דפים מעל רוטב מעל מוצרלה ותרד .
- שכבה רביעית בלי תרד.
- לאפות בתנור שחומם מראש 170 מעלות.
- 15 דקות ולהוציא מהתנור.
- בקערית לערבב עגבניות מרוסקות עם תבלין פיצה וקורט מלח .
- למרוח מעל לפזר טבעות זיתים ולאפות עוד 45 דקות.