חיפוש

לזניה ירקות: המתכון שישנה את כל מה שחשבתם!

לזניה ירקות: המתכון שישנה את כל מה שחשבתם!

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

דרגו את המתכון

לזניה ירקות – כי ירקות זה פאקטור!

היי חברים, מי אני? אני הבשלנית שמצליחה גם לשמור על הגזרה וגם להפתיע את החברים שלי עם מתכונים שהם לא רק מעניינים, אלא גם טעימים ועם השקפה ירוקה! היום אני רוצה לחלוק איתכם את המתכון שלי ללזניה ירקות שכל אחד יכול להכין. אני מבטיחה לכם, אתם לא תרגישו שפספסתם את הבשר!

מה אתם צריכים? (והאם יש מצב שאלו ירקות רקובים?)

  • חבילת פסטה לזניה (אפשר רטובה, אפשר יבשה, לא משנה כל כך)
  • 2 קישואים בינוניים – חתוכים לקוביות (כל אחד יודע שהקישוא הוא כוכב על!)
  • 1 חציל – נחתך לסאני
  • 1 פפריקה אדומה – כי מי לא אוהב צבעוניות?
  • 1 בצל קטן – יותר קטנים, יותר טובים!
  • 400 ק"ג רוטב עגבניות (אין רוטב? קחו עגבניות טריות, שימו בבקשה)
  • גבינת מוצרלה רכה – בערך 200 גרם
  • מלח, פלפל ושום לפי הטעם (אין לי זמן לעימותים – שמים כמו שבראש רוצים!)

אז איך מכינים את זה? רק עשרים דקות ?

עכשיו, רבותיי ורבותיי, הגיע הזמן להיכנס למטבח. מה זה אומר? לספר לעצמכם "אני יאסון, אני יכול!" ולהתחיל לחתוך ולפרוס. אבל לא במהירות, אנחנו לא בראלי!

שלב ראשון: טיגון ירקות הדגל!

חממים מחבת עם קצת שמן זית, דוחפים פנימה את הבצל ומטגנים אותו עד שהוא מתבל, בערך 2-3 דקות. לאחר מכן, מוסיפים את הקישואים, החציל והפפריקה. מסננים את הקולקציה הזו על אש בינונית במשך 5-7 דקות. מומלץ לדבר עם הירקות תוך כדי – זה תמיד משפר את הטעם!

שלב שני: בואו נבנה את הלזניה!

לוקחים תבנית ואנחנו מתחילים: שכבת רוטב עגבניות, לא אחר כך שכבת פסטה, ואז שכבת ירקות, ושוב רוטב, פסטה וברוך הבא מוצרלה – תכסים ככה עד שהכל נגמר! תזכרו, אנחנו לא רוצים גובה, זה לא מסיבת סילבסטר!

שלב שלישי: תנו לזה לשבת!

לסיום, מכסים את התבנית בנייר אלומיניום(but not with love) ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך כ-30 דקות. עד שהמוצרלה מתמוססת והבית שלכם מתמלא בריחות שמסמנים אתם בדרך לארוחת ערב מושלמת.

שאלות ותשובות – על מה אתם מבלבלים את המוח?

מה אפשר לשים במקום גבינת מוצרלה?

אפשר ללכת על גבינת פטה או גבינת שמנת – זה לא ממש יפגע בטעם!

אפשר להכין את הלזניה ולשמור במקפיא?

ברור, אבל אל תשכחו לקשט עם המון אהבה כשאתם שולים אותה!

איפה יש וריאציות נוספות של ירקות?

ממש הכל! ברוקולי, פטריות, תפוחי אדמה וכשאתם באים לחברים, פשוט תהיו יצירתיים!

וזו הלזניה המופלאה שלי! תזכרו, כל דבר הופך ליותר טעים כשהוא מלא באהבה – וויהרה, לתיאבון!

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות