לחוח מתכון מעלף
נעמה משתפת אותנו במתכון מעלף של לחוח תימני.
מצרכים:
כ-12 יח' (תלוי בגודל)
1 קילו קמח לבן מנופה
2 כפות שמרים יבשים
1 כפות מלח דק
2 כפות סוכר
8 כוסות מים פושרים
אופן הכנה מופיע בהמשך
מתכונים נוספים:
זלביה תימנית אמיתית מתכון מנצח
מרק תימני אסלי מושלם
פיתות תימניות מושלמות
מתכון נוסף של לחוח של המטבח הקסום:
אופן הכנה:
1. בקערה מערבבים בעזרת מטרפה (או בלנדר) את כל החומרים עד שלא יהיו גושים (חשוב שלא יהיה גושים!!!), מכסים את הקערה ונותנים לתערובת לתפוח כשעה.
2. לאחר התפחת בצק הלחוח מחממים מחבת טפלון (חשוב!!!) הופכים את המחבת מתחת לברז מים קרים (כדי לקרר אותה, חשוב שהמחבת תהיה קרה), משמנים את המחבת מעט ומחזירים לאש ללהבה גבוהה, מיד מוזגים מצקת אחת של בלילה ומטים את המחבת מעט מצד לצד עד שהבלילה מתפזרת במחבת בצורה אחידה (בדומה להכנת פנקיק).
3. מחממים את המחבת עד שנוצרות בועות אוויר קטנות בלחוח בכל הלחוח (כמו בתמונה, אז מנמיכים את הלהבה ונותנים ללחוח עוד כמה שניות.
4. אין צורך להפוך, אלא להוציא לאחר מכן מהמחבת ולהניח את הלחוח בין שתי מגבות מטבח נקיות.
5. אחרי כל לחוח חוזרים על הפעולה – ומקררים את המחבת הפוך (לא מרטיבים), שופכים מצקת מהבלילה,עד שמסיימים את כל הבלילה.
חשוב:
1-לערבב את הבלילה עד שתהיה ללא גושים בכלל, אפשר אפילו לסנן את הבלילה במסננת דקה לפני ההתפחה.
2-מחבת טפלון (מונע הדבקה).
3-לקרר את המחבת בין לחוח ללחוח תחת ברז מים (לא להרטיב את תוך המחבת אלא רק חיצונית לשטוף שיתקרר).
4-להניח את הלחוח בין שתי מגבות מטבח לכ-5 דקות לפני ההגשה (שיתרכך).