לחם כוסמין מתכון מעלף וקל
רונית אבוחצירה משתפת אותנו במתכון קל ללחם כוסמין.
מצרכים:
קילו קמח כוסמין
2 כפות שמרים
כף סוכר
רבע כוס מים
750 מ״ל בירה שחורה
כף מלח
אופן הכנה מופיע בהמשך.
מתכונים נוספים:
לחמניות כוסמין רכות מתכון נדיר
לחמניות כוסמין רכות עם פרמזן,אגוזים וחמוציות
מאפה גבינות מלוח עם קמח כוסמין
מתכון נוסף:
אופן הכנה:
1. מתכון ללחם כוסמין : .
2. בקערה שמים 2 כפות שמרים עם רבע כוס מים וכף סוכר מערבבים מכסים לשעתיים .
3. בקערה שמים קילו קמח כוסמין ואת הקערת שמרים שהכנו מערבבים יחד תוך כדי .
4. מוסיפים 750 מ״ל בירה שחורה מתחילים לאט לאט לא במכה עם הבירה .
5. ללוש להוסיף בירה תרגישי שאתם מגיעים לבצק גמיש .
6. תוסיפו כף מלח ותמשיכו ללוש מוציאים את הבצק מהקערהעל משטח מקומח ממשיכים ללוש תגיעו לבצק רק גמיש דביק תכינו כדור .
7. שימו בקערה את הבצק לתפיחה עד הכפלת הנפח , .
8. על משטח מקומח תוציאו בזהירות את הבצק שתפח ותתחילו למשוך מכל צד את הבצק פנימה תיצרו שוב עיגול .
9. שימו קמח על הבצק תהפכו אותו שוב שימו על חיתול נושם ושוב קמח למעלה לפזר ולכסות עם חיתול את הבצק תפיחה עד הגדלת הנפח .
10. מחממים תנור 220 מעלות עם תבנית מים .
11. בסיום התפיחה השניה .
12. לוקחים נייר אפייה מקומח היטב שמים על תבנית הפוכה , מרימים עם החיתול את הבצק שמים על נייר האפייה בזהירות .
13. עושים פסים עם סכין חלקה חדה מקמחים שוב , מושכים את נייר האפייה עם הלחם יחד על הרשת תנור זו שיטה ללא מגע ידיים שהתפיחה לא תהרס .
14. שמים על השלב השלישי בתנור אופים עד השחמת הלחם .
15. שיוצא מהתנור לצנן היטב לפני אכילה בהצלחה 😘♥️.