1/5 - למתכון דירוג של 1 חובבי בישול

לחם קינואה: פצצת בריאות טעימה

לחם קינואה הוא לא רק טעים, אלא גם מזין להפליא. הוא עשיר בחלבון, סיבים תזונתיים וברזל, ומהווה תחליף נהדר ללחם לבן או לחם מחיטה מלאה. הוא קל להכנה וניתן לשלב בו מגוון רכיבים, מה שהופך אותו לארוחה משביעה ומגוונת.

מקור המתכון:

המתכון הזה מבוסס על מתכון משפחתי גיאורגי שעבר מדור לדור. עם השנים, עשיתי בו מספר התאמות והוספתי רכיבים שאהובים עלי.

רשימת מרכיבים:

הוראות הכנה:

  1. חממו תנור ל-180 מעלות.
  2. ערבבו בקערה גדולה את הקינואה המבושלת, קמח הכוסמין, האגוזים, גרעיני החמניות, גרעיני הדלעת, אבקת האפייה והמלח.
  3. ערבבו בקערה נפרדת את שמן הזית, המים והביצה (אם משתמשים).
  4. הוסיפו את תערובת הנוזלים לתערובת היבשים וערבבו היטב עד לקבלת עיסה אחידה.
  5. שפכו את העיסה לתבנית אינגליש קייק משומנת ואפו במשך 45-50 דקות, או עד שקיסם המוחדר למרכז הלחם יוצא נקי.
  6. תנו ללחם להתקרר מעט לפני הפריסה.

טיפים:

וריאציות ושיפורים:

דרגת קושי:

קל

זמן הכנה נדרש:

1 שעה

הצעות הגשה:

לחם קינואה הוא דרך נהדרת לשלב יותר בריאות בתזונה שלכם. הוא טעים, קל להכנה וניתן להתאים אותו לטעם אישי. אז למה אתם מחכים? נסו את המתכון הזה עוד היום!

יתרונות תזונתיים:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות