דרגו את המתכון
לי אבוטבול משתפת אותנו במתכון שלה ללחם שיפון מלא ללא ללא סוכר.
מצרכים להכנת לחם שיפון מלא ללא ללא סוכר:
מצרכים:
1 ק"ג קמח שיפון מלא
גרעינים תערובת מיקס (דלעת,גרעיני חמניה,פשתן)
מלח
חצי כוס שמן
3 כפות שמרים יבשים
כף שטוחה מלח
3-4 כוסות מים
אופן הכנת לחם שיפון מלא ללא ללא סוכר:
1. מערבבים את הקמח עם היבשים והגרעינים, יוצרים גומה ומוסיפים את השמן והמים עד שהבצק לא רטוב מידי ולא יבש מדי.
2. מתפיחים מתחת למגבת רטובה למשך 35-40 דקות.
3. יוצרים צורה של לחם ,משמנים תבנית עם תרסיס שמן,שמים את הלחם ומפזרים גרעינים מעל ומתפיחים פעם נוספת.
4. אופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 למשך 25-30 דקות.
ניתן ליצור 2 לחמים גדולים מהמתכון או 4 בינוניים.
סרטון עם מתכון נוסף להכנת לחם שיפון של השף ארז קומרובסקי: