לחמניות גבינה מתכון מעלף
סוניה סאני בן הרוש משתפת אותנו במתכון מושלם של לחמניות גבינה.
מצרכים:
לעיסה:
צהובה (100 גרם – מגורדת)
בולגרית (50 גרם – מפוררת)
מוצרלה (50 גרם – מגורדת)
½ מיכל שמנת לבישול (125 מ"ל)
2 ביצים
2 כפות קמח
1 כפית אבקת מרק בצל
פלפל שחור (מעט)
אגוז מוסקט (טחון, מעט)
למילוי:
1 בצל
1 חבילה פטריות שמפניון (250 גרם – טריות פרוסות)
טימין (מעט )
מלח (קורט)
פלפל שחור (מעט)
18 ריבועי בצק עלים קנויים של מעדנות.
אופן הכנה מופיע בהמשך
מתכונים נוספים:
לחמניות עננים לשבת מתכון שתמיד מצליח
לחמניות פרנה מתכון של סבתא קל להכנה
לחמניות גבינה מהירות (3 רכיבים בלבד!)
מתכון נוסף:
אופן הכנה:
להכנת המילוי:
1. נקצוץ בצל ונטגן במעט חמאה עד השחמה (נוציא לקערית).
2. באותה מחבת לטגן עם מעט חמאה, חבילה פטריות שמפניון טריות פרוסות, עם מעט טימין.
3. נתבל במעט מלח ופלפל שחור ולטגן עד אידוי נוזלים.
4. נעביר לקערה יחד עם הבצל ולצנן.
להכנת העיסה:
1. בקערה אחת 100 גרם צהובה מגורדת 50 גרם בולגרית מפוררת 50 גרם מוצרלה מגורדת חצי מיכל שמנת לבישול (125 מ"ל) 2 ביצים 2 כפות קמח כפית אבקת מרק בצל מעט פלפל שחור ומעט אגוז מוסקט טחון ומערבבים היטב.
2. מוסיפים את הבצל ופטריות שטיגנו ויש לנו מילוי מושלם.
להרכבת המאפים:
1. נשמן תבנית שקעים ונניח את ריבועי הבצק בשקעים, כאשר הפינות יוצאות החוצה.
2. נמלא באמצע מהמילוי, נסגור את הקצוות מעל ונמרח חלמון ביצה שמעורבב עם מעט שמן, ומעל שומשום.
3. נאפה בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות טורבו עד קבלת צבע שזוף ויפה.