שונטל אלמועלם משתפת אותנו במתכון שלה ללחמניות המבורגר + מתכון להמבורגר ביתי.
מצרכים:
קילו קמח
2 כפות שמרים
כף מלח
5 כפות שמן
3 וחצי כוסות מים
לקישוט
ביצה טרופה
שומשום
אופן הכנה:
בקערת המיקסר עם וו לישה מכניסים קמח,סוכר,שמרים מערבבים
תוך כדי ערבוב מוסיפים שלוש כוסות מים מערבבים ואז את הביצים
לשים את הבצק למרקם חלק אבל דביק
מוסיפים בזרם דק את השמן ואז את המלח מערבבים במשך 7-8 דקות חשוב
לאחר מכן בידיים משומנות מוציאים את הבצק מהקערה מורידים למשטח עבודה יוצרים כדור חלק ויפה
מחזירים לקערה משומנת מתפיחים במשך שעה
לאחר התפחה מקמחים משטח עבודה מוציאים את הבצק מהקערה מורידים לו את האוויר וחותכים לחתיכות של 70-80 גרם
כל חתיכה יוצרים כדור יפה מניחים על נייר אפייה מתפיחים חצי שעה מורחים ביצה ושומשום מכניסים לתנור שחומם מראש 200 מעלות במשך 20 דקות
מעבירים לרשת ומצננים
בהצלחה ובתאבון
המבורגר ביתי
מצרכים:
קילו בשר טחון גס עם שומן
2 בצלים קצוצים
כף מלח
כף פלפל שחור
אופן הכנה:
את הבצל מטגנים עד הזהבה מניחים בצד
בקערה מניחים את הבשר ואת התבלינים ומתחילים ללוש טוב טוב
לאחר מכן מוסיפים את הבצל לשים טוב טוב
לקחת מין העיסה ליצור כדור
ניתן להשתמש בקערית או כל כלי על מנת ליצור צורה
מכניסים למקרר למשך רבע שעה ואז מטגנים במחבת פסים או בתנור
בהצלחה ובתאבון