לחמניות כוסמין רכות מתכון נדיר
לחמניות כוסמין רכות מתכון נדיר של איטל איטלי.
מצרכים:
1 קילו קמח כוסמין לבן (ניתן להמיר לקמח כוסמין מלא)
2 כפות שמרים
3 כפות סוכר
3 כוסות מלאות של מים פושרים (כוס חד פעמי קר)
¼1 מלח
¼ כוס שמן זית
אופן הכנה מופיע בהמשך.
מתכונים נוספים:
מאפה גבינות מלוח עם קמח כוסמין
לחמניות כוסמין רכות עם פרמזן,אגוזים וחמוציות
קרקרים כוסמין מתכון מושלם
סרטון המדגים את כל שלבע הכנת המתכון:
אופן הכנה:
1. נשים את הקמח בקערת המערבל עם השמרים, המלח והסוכר ונערבב. נוסיף בהדרגה את הנוזלים ונלוש היטב כ-10 דקות .
2. לאחר מכן נשמן קערה עם מכסה, נניח את הבצק ונשאיר להתפחה בחדר חשוך וחמים כ-40 דקות.
3. לאחר 40 דקות ניצור כדורים, כשכל כדור שוקל 80 גרם, ונרדד ללחמניות.
4. בינתיים נכין תבניות בגט או תבניות רגילות. נכסה עם מפת ניילון חד פעמית משומנת וניתן מנוחה כשעה. בזמן ההתפחה נחמם תנור ל-200 מעלות.
5. ניקח תבנית אחת עם מים ותבנית אחת עם שומשום. נטבול את הלחמנייה במים ואז בשומשום ונניח בתבנית עם נייר אפייה כך שהפתח של הלחמנייה יושב כלפי מטה כדי שלא יפתח במהלך האפייה.
6. נאפה על 200 מעלות על גריל רגיל לרבע שעה, ואח"כ נסובב את התבנית ונשאיר בתנור לעוד רבע שעה במצב טורבו עד להשחמה. נוציא ונכסה עם מגבת לרבע שעה