לחמניות כשרות לפסח מתכון (חלבי)
כמו בכל שנה, יש שבוע בשנה בו אנו מתנזרים מלחם למשך שבוע.
אך כידוע שום ארוחה לא ממש משביעה בלי לחם או לחמניות בצד.
במשך השנים התפתחו בארץ כל מיני סוגי לחמים כשרים לפסח אשר השתפרו במשך השנים,
אומנם זה בחיים לא יהיה אותו טעם , אבל זה בהחלט טעים.
במתכון הזה של שלומי סתו מ"המאפים של שלומי" אם תקפידו על ההוראות תקבלו מתכון שיקצור מחמאות מבני המשפחה והאורחים.
לתוצאות טובות מומלץ להשתמש במשקל דיגיטלי ,כל קונדיטור יודע שמשקל דיגיטלי הוא פריט חובה במטבח.
השומשום אינו חובה והוא כשר לאוכלי קטניות.
אם אהבתם תשתפו, ונשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות.
חג כשר ושמח לכולם.
מצרכים להכנת לחמניות לפסח:
350 גרם קמח שמרים כשר לפסח (2.5 כוסות למקרה שאין לכם משקל דיגיטלי).
3 כפות סוכר
50 גרם חמאה רכה
2 ביצים
1/2 כוס חלב
1/2 כפית מלח
ביצה טרופה + מברשת להברשה.
שומשום לפיזור מעל
אופן הכנה:
1. נערבב בקערה את כל החומרים.
2. לאחר שכל החומרים הפכו לעיסה , נעביר להמשך ערבוב במיקסר עם וו לישה ( ניתן להמשיך ללוש ידנית אך זמן ההכנה יתארך).
3. לאחר שהבצק הפך להיות אחיד , ניצור כדור, נשמן קלות , נכסה ונשאיר לתפיחה של שעה במקום חמים.
4. לאחר כשעה נרדד בעזרת מערוך לעיגול בקוטר של בסיס לפיצה ונגלגל לצורת נקניק , כמודגם בסרטון.
5. בעזרת סכין נחתוך לעיגולים קטנים ונסדר בתבנית עם נייר אפיה תוך שמירה של מרווחים בין הלחמניות.
6. נכסה לתפיחה נוספת של חצי שעה.
7. לאחר תפיחה נבריש עם ביצה טרופה שכבה דקה ונפזר שומשום מעל.
8. נכניס לתנור שחומם ל-180 מעלות צלזיוס ונאפה למשך 25 דקות.
בתאבון!!!