דרגו את המתכון
שונטל אלמועלם משתפת אותנו במתכון שלה ללחמניות ממולאות בשר.
מצרכים:
1 ק"ג קמח לבן
4 כפות סוכר לבן
2 כפות שמרים יבשים
2.5 כוסות מים
1/2 כוס שמן קנולה
1 כף מלח דק
מילוי:
3 כפות שמן זית
500 גרם בשר בקר טחון
1 בצל גדול
4 שיני שום
1 כפית אבקת מרק עוף
1 כפית פפריקה מתוקה
1/4 כפית פלפל שחור טחון
1/2 כפית מלח דק
1 כף רסק עגבניות
זיגוג:
1ביצה L
אופן הכנה:
- קוצצים דק את הבצל ואת שיני השום , מניחים בצד למילוי.
- מכינים את הבצק: שמים את כל רכיבי הבצק, מלבד המלח, בקערת מיקסר עם וו לישה. לשים במהירות בינוניות כ-7 דקות, עד שנוצר בצק גמיש ורך. מוסיפים את המלח ולשים כדקה. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומניחים להתפחה לפחות שעה וחצי, או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
- מכינים את המילוי: מחממים מחבת רחבה עם שמן זית, מטגנים בה את הבצל ואת השום כ-4 דקות. מוסיפים את הבשר הטחון ומטגנים עד שהבשר משנה את צבעו. מוסיפים את התבלינים ומערבבים. טועמים ומתקנים את התיבול.
- מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים את התבניות בנייר אפייה
מחלקים את הבצק לבערך 20 כדורים. משטחים כל כדור, שמים בו 2 כפות מילוי וסוגרים היטב לצורת כדור ממולא. חוזרים על הפעולה עם יתר הכדורים. - מעבירים את הכדורים לתבנית. מברישים כל כדור בצק ממולא בביצה טרופה בעזרת מברשת סיליקון ומניחים לתפיחה שנייה של 15 דקות.
- אופים את הלחמניות בתנור החם עד שכדורי הבצק מזהיבים (כ-30 דקות).