לחמניות ממולאות גבינה מעדן שמימי
היי, אוכלים נהדרים! היום, אנחנו צוללים בראש אל עולם הטוב השמימי והגביני עם המתכון שלנו לחמניות גבינה ממולאות. בין אם אתם מארחים בראנץ' נעים, ערב משחקים מלא חטיפים, או סתם רוצים לפנק את עצמכם, הלחמניות האלה הן הפצצה! אז, חגור את בלוטות הטעם שלך, ובואו נתחיל!
ללחמניות הממולאות בגבינה המענגות האלה יש קצת כשרון עולמי. דמיינו את זה: מטבח נעים שבו התנגשו אופים מפינות שונות בעולם, וחלקו את הסודות הקולינריים שלהם. התוצאה? מאש-אפ של טעמים שיגרום לבלוטות הטעם שלך לעשות ריקוד שמח!
רכיבים:
- 500 גרם קמח לכל מטרה
- 7 גרם שמרים אינסטנט
- 1 כוס חלב חם
- 1/4 כוס חמאה מומסת
- 1 כף סוכר
- 1 כפית מלח
- 200 גרם גבינת מוצרלה מגוררת
- 100 גרם גבינת פטה, מפוררת
- 1/4 כוס פטרוזיליה טרייה קצוצה
- 1/4 כוס גבינת פרמזן מגוררת
- 1/2 כפית אבקת שום
שיטת אפייה:
- מפעילים את השמרים: מערבבים בקערה חלב חם וסוכר. מפזרים שמרים מלמעלה. תן לזה לשבת 5-10 דקות עד להקצפה.
- מערבבים ולישה: בקערה גדולה מערבבים קמח ומלח. מוסיפים את תערובת השמרים והחמאה המומסת. ללוש עד לקבלת בצק חלק ואלסטי.
- התפחה וברק: מכסים את הבצק ומתפיחים כשעה או עד שהוא מכפיל את נפחו.
- מיקס גבינה: בזמן ההמתנה מערבבים בקערה מוצרלה, פטה, פטרוזיליה, פרמזן ואבקת שום.
- גלגל ומלא: מרדדים את הבצק למלבן. מפזרים את תערובת הגבינה בצורה אחידה, משאירים מעט מרווח סביב הקצוות. גלגל אותו, בסגנון ג'לי-רול.
- פורסים ומסדרים: חותכים את הבצק המרודד ל-12 פרוסות. מניחים אותם על תבנית עם נייר אפייה, משאירים קצת מרווח בין כל לחמנייה.
- התפחה שניה: נותנים ללחמניות לתפוח עוד 30 דקות. הם צריכים להתנפח יפה.
- אפייה בחוץ: מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס. אופים 25-30 דקות או עד להזהבה.
- מגניב ותהנה: תן להם להתקרר לכמה דקות, עמידה בפיתוי לשרוף את הפה. לאחר מכן, צללו פנימה והתענגו על השלמות הגבינה!
קסם אלטרנטיבי:
לחברים הכשרים שלנו, החליפו את המוצרלה והפטה באפשרויות הגבינה הכשרות האהובות עליכם. טִבעוֹנִי? אין בעיה! ניסוי עם גבינות מהצומח ותחליפים ללא חלב. המטבח הוא מגרש המשחקים שלך!
חיזוק תזונה:
- הלחמניות האלה הן לא רק מסיבה בפה; הם גם מביאים כמה דברים טובים תזונתיים לשולחן.
- עמוסים בחלבון מהגבינה ובמנה של ויטמינים מפטרוזיליה טרייה, תוכלו לטרוף את הלחמניות הללו ללא רגשות אשם!
מנות: המתכון הזה מניב כ-12 לחמניות ממולאות גבינה מעוררות תיאבון, מושלמות לחלוקה עם חברים או לאגור לעצמכם. היי, אין פה שיפוטיות!
זמן התכוננות: התכוננו לספירה לאחור הקלה ביותר בחייכם – הלחמניות הללו נמשכות כשעתיים מההתחלה ועד הסוף. השמרים צריכים קצת זמן כדי להפעיל את הקסם שלהם.
רמת קושי: אנו נותנים למתכון הזה "קל" מוצק. אם אתה יכול למדוד, לערבב ולגלגל, אתה בעצם מקצוען של לחמניות ממולאות גבינה בהתהוות.
טיפים לבישול:
- גיוון גבינה: ערבב את שילוב הגבינה כך שיתאים לבלוטות הטעם שלך. צ'דר חד, גאודה, או אפילו מגע של גבינה כחולה – עולם הגבינות הוא הצדפה שלך!
- אהבת עשבים: אל תגביל את עצמך לפטרוזיליה; נסה שמיר טרי, טימין או רוזמרין לטוויסט ארומטי.
- תבלו את זה: הוסף בעיטה עם קורט פתיתי פלפל אדום או קורט רוטב חריף למילוי הגבינה.
הנה לכם, אנשים! לחמניות ממולאות בגבינה קלות וכל כך משביעות. התכונן להפוך לגיבור הקולינרי של המפגש הבא שלך!