לחמניות נקניקיה מלוחות משגעות
לחמניות נקניקיות הן פינוק מענג שמפגיש את הטוב המלוח של הנקניקיה עם החיבוק המנחם של לחם רך וכרית. הלחמניות הללו, שמקורן בהתחלות צנועות כחביבות על אוכל רחוב, מצאו את דרכן למטבחים ברחבי העולם, ומציעות אפשרות נוחה ומשביעה של חטיף או ארוחה. בין אם מוגשות כארוחת בוקר לחטוף וללכת, ארוחת צהריים דשנה או מלווה טעימה לארוחת ערב, לחמניות נקניקיות בטוחות לרצות את הילדים והמבוגרים כאחד.
רכיבים:
- 400 גרם קמח לכל מטרה
- 7 גרם שמרים אינסטנט
- 1 כפית מלח
- 1 כף סוכר
- 250 מ"ל חלב חם
- 50 גרם חמאה ללא מלח, מומסת
- 300 גרם נקניקיה מבושלת לבחירתך (חזיר, עוף או בקר)
- 1 ביצה טרופה (לציפוי)
- שומשום או פרג לציפוי (לא חובה)
הוראות הכנה:
- בקערת ערבוב גדולה, מערבבים את הקמח לכל מטרה, שמרים אינסטנט, מלח וסוכר. מערבבים היטב כדי להבטיח פיזור אחיד של החומרים.
- יוצרים גומה במרכז החומרים היבשים ויוצקים פנימה את החלב החם והחמאה המומסת. השתמשו בכף עץ או בידיים כדי לערבב עד שנוצר בצק.
- מעבירים את הבצק למשטח מקומח קלות ולשים כ-5-7 דקות, או עד שהבצק הופך חלק ואלסטי.
- מניחים את הבצק בקערה משומנת קלות, מכסים במגבת מטבח נקייה ונותנים לו לתפוח במקום חמים וללא גיוס במשך כשעה, או עד להכפלת נפחו.
- לאחר שהבצק תפח, מכסים אותו בעדינות כדי לשחרר בועות אוויר. מחלקים את הבצק ל-12 חלקים שווים.
- משטחים כל מנת בצק לעיגול ומניחים במרכזה נקניקיה מבושלת. מקפלים את שולי הבצק על הנקניקיה ויוצרים צורת לחמנייה.
- מניחים את הלחמניות המעוצבות על תבנית מרופדת בנייר אפייה, משאירים מעט מרווח בין כל לחמנייה להרחבה.
- מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס.
- מברישים את החלק העליון של הלחמניות בביצה טרופה ומפזרים שומשום או פרג, אם רוצים.
- אופים בתנור שחומם מראש במשך 20-25 דקות, או עד שהלחמניות מזהיבות ונשמעות חלולות כשנוקשים על התחתית.
- מוציאים מהתנור ונותנים ללחמניות הנקניקיה להתקרר מעט לפני ההגשה.
חלופות מתכון:
לאוכלי כשרות או לבעלי הגבלות תזונתיות, ניתן להשתמש בנקניקיה עם תעודת כשרות או תחליף לנקניקיות מהצומח. בנוסף, אתה יכול להתנסות במילויים שונים כגון גבינה, ירקות, או אפילו אפשרויות מתוקות כמו שוקולד או שימור פירות.
יתרונות תזונתיים:
- לחמניות נקניקיה מספקות איזון טוב של פחמימות, חלבונים ושומנים, מה שהופך אותן לאפשרות ארוחה או חטיף משביעה.
- תוספת של קמח מלא יכולה להגדיל את תכולת הסיבים, לקדם את בריאות מערכת העיכול.
- נקניקיה מוסיפה חלבון, ויטמינים ומינרלים, כולל ברזל וויטמינים מקבוצת B, בעוד הלחם מספק אנרגיה כדי לתדלק את היום שלך.
- שליטה בגודל המנה ובחירת אפשרויות נקניקיה רזה יכול לעזור בשמירה על רמות השומן הרווי והנתרן.
כמות: מתכון זה מכין כ-12 לחמניות נקניקיה.
זמן הכנה: זמן ההכנה של לחמניות נקניקיות הוא כשעה, כולל הכנת הבצק, התפחה ואפייה.
רמת קושי: המתכון הזה נכנס לקטגוריית הקושי הבינוני, מתאים לבשלנים ביתיים עם קצת ניסיון באפייה.
טיפים לשיפור:
- לתוספת טעם אפשר להוסיף לבצק עשבי תיבול ותבלינים כמו אבקת שום, אבקת בצל או עשבי תיבול יבשים כמו טימין או רוזמרין.
- כדי להגיע למרקם רך יותר, ניתן להבריש את הלחמניות האפויות בחמאה מומסת מיד לאחר הוצאתן מהתנור.
- הקפידו לפרוס את סיבובי הנקניקיות דק כדי להבטיח פיזור אחיד ועיצוב קל יותר של הלחמניות.
- אם אתם מעדיפים קרום פריך יותר, אפשר לאפות את הלחמניות בטמפרטורה מעט גבוהה יותר לזמן קצר יותר.
- אין להעמיס יותר מדי את תבנית האפייה, שכן הדבר עלול למנוע מהלחמניות להתרומם כראוי. אפשר מספיק רווח בין כל לחמנייה להתרחבות במהלך האפייה.