לחמניות עננים לשבת מתכון שתמיד מצליח
לחמניות עננים מושלמות לשבת של מלי מאירוב.
מצרכים:
לבצק:
1 קילו קמח לבן
2 כפות שמרים יבשים (או שקית שמרית)
4 כפות סוכר לבן
2 כוסות מים פושרים
½ כוס שמן קנולה
1 כף מלח דק
להברשה:
1 חלמון ( גודל: L)
1 כפית סוכר לבן
1 כפית מים
שומשום (לפיזור)
אופן הכנה מופיע בהמשך הדף.
מתכונים נוספים:
לחמניות פרנה מתכון של סבתא קל להכנה
לחמניות לשבת – דניאלה לוי
לחמניות ביתיות מתכון של תומר תומס כולל סרטון
מתכון נוסף של לחמניות עננים של הקונדיטורית אליה:
אופן הכנה:
1. נשים את הקמח, שמרים, וסוכר בקערה גדולה.
2. נערבב ונוסיף את המים הפושרים תוך כדי לישה במיקסר או ביד, מוסיפים בהדרגה ולפי הצורך.
3. נוסיף את השמן והמלח ונלוש לעוד עשר דקות. במידה והבצק עדיין יבש, נוסיף מים בטיפות עד שהבצק מוכן. (הבצק מוכן כאשר מקבלים בצק שנדבק לקרקעית אבל מנותק מהדפנות, חלק ואחיד)
4. נשמן בטיפה שמן משטח עבודה ונוציא את הבצק אליו, נלוש מעט בידיים, נכדרר לכדור ונניח בקערה, נכסה בניילון נצמד ונתפיח 45 דקות בלבד.
5. נחלק את הבצק ל-16 כדורים, נכדרר ונכסה אותם במגבת למשך עשר דקות נוספות.
6. נשמן את משטח העבודה ונרדד עם מערוך כל כדור לאורך ונגלגל לרולדה.
7. נניח את הרולדה ל-3 דקות מנוחה בצד ואז בעזרת הידיים ניצור נחש מאורך ונקלע לצורת קשר.
8. נניח בתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה (9 לחמניות בתבנית מקסימום), נכסה במגבת לשעה בלבד.
9. נחמם תנור לחום של 190 מעלות – בלי טורבו.
10. נערבב בקערה קטנה חלמון עם סוכר ומים, נבריש כל לחמניה, נפזר שומשום או כל תוספת אחרת שאוהבים (אפשר גם בלי כלום) ונכניס לתנור, מדף שני מלמטה, למשך כ-20 דקות עד להשחמה.
קצת על לחמניות לשבת:
לחמניות שבת, המכונה גם לחמניות חלה, הן לחם יהודי מסורתי הנאכל בדרך כלל בשבת, הלחמניות הללו עשויות מבצק רך ומתוק שקלוע לכיכר או לחמניות אישיות, ולאחר מכן אופים עד להזהבה. הם מוגשים בדרך כלל לצד מאכלי שבת מסורתיים אחרים, כמו מרק עוף ובשרים צלויים.
הכנת לחמניות השבת היא חלק חשוב מהתרבות והמסורת היהודית, שכן היא דרך לכבד ולשמור את השבת. תהליך הכנת הבצק, קליעתו לצורה מסוימת ואפייתו עוברים לרוב מדור לדור, מה שהופך אותו למסורת משפחתית אהובה.
אחד המרכיבים המרכזיים בלחמניות שבת הוא שמרים המעניקים ללחם את המרקם הקל והאוורירי שלו. מרכיבים אחרים כוללים קמח, מים, סוכר, ביצים ושמן. בדרך כלל ללוש את הבצק מספר דקות לפני שהוא מניחים לתפיחה למשך מספר שעות, מה שמאפשר לשמרים להפעיל ולהכפיל את נפחו.
לחמניות שבת הן לא רק לחם טעים, יש להן גם משמעות תרבותית עמוקה עבור הקהילה היהודית. הם מייצגים את הרעיון לקחת פסק זמן מהעומס בחיי היום יום ולכבד את השבת, יום מנוחה והרהורים. שיתוף כיכר לחם של שבת עם אנשים אהובים הוא סמל לאחדות וליחד, ותזכורת לחשיבות המשפחה, המסורת והאמונה.