5/5 - למתכון דירוג של 1 חובבי בישול

לחמניות פסח רכות וטעימות – פריכות מבחוץ ורכות מבפנים

לחמניות פסח הן פריט חובה בכל שולחן חג. הן משמשות כתוספת נהדרת לכל ארוחה, הן מצוינות לארוחת הבוקר, הן מושלמות לארוחת ערב, ואפשר אפילו להשתמש בהן כמילוי להמבורגרים או כריכים.

המתכון הזה, שמקורו במטבח הישראלי, נותן לכם לחמניות רכות וטעימות, פריכות מבחוץ ורכות מבפנים. הן קלות להכנה, לא דורשות מרכיבים מיוחדים, ומתאימות גם לאופה המתחיל.

מצרכים:

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. בקערה גדולה מערבבים קמח מצה, סוכר, מלח, אבקת אפייה וסודה לשתייה.
  3. בסיר קטן מחממים מים ושמן עד לרתיחה.
  4. יוצקים את תערובת המים והשמן החמה לתוך הקערה עם קמח המצה ומערבבים היטב עד לקבלת עיסה אחידה.
  5. מוסיפים ביצים ומערבבים עד שהן נטמעות בעיסה.
  6. (אופציונלי) מוסיפים זרעי פשתן/שומשום/פרג ומערבבים.
  7. יוצרים מהעיסה כדורים בגודל אחיד ומניחים אותם על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
  8. אופים בתנור החם במשך 20-25 דקות, עד שהלחמניות מזהיבות.

טיפים:

וריאציות ושיפורים:

דרגת קושי: קל

זמן הכנה: 30 דקות

הצעות הגשה:

מניע לפעולה:

לחמניות פסח הן דרך נהדרת להוסיף מגוון וטעם לארוחות החג שלכם. הן קלות להכנה, טעימות להפליא, ומתאימות לכל המשפחה. אז למה אתם מחכים? נסו את המתכון הזה עוד היום!

יתרונות תזונתיים:

לחמניות פסח עשויות מקמח מצה, שהוא דל קלוריות ועשיר בסיבים תזונתיים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות