דרגו את המתכון
סיביל סהר משתפת אותנו במתכון שלה ללחמניות רכות.
מצרכים להכנת לחמניות רכות:
כמות: 10-12 לחמניות (בסרטון יש כמות כפולה)
כוס: כוס, זכוכית סטנדרטית עם ידית – 240 מ”ל
1/2 ק”ג קמח
1 כף שמרים יבשים
1/4 כוס סוכר
1/4 כוס שמן
1 כוס מים חמימים +חצי כוס לספייר רק אם יש צורך.
1 כפית גדושה מלח
למריחה:חלמון ביצה + כפית שמן (לטבעונים יש תחליף בהמשך)
אופן הכנה:
- נערבב בקערה קמח, שמרים וסוכר. נוסיף 1 כוס מים בהדרגה תוך כדי לישה.
- נוסיף את השמן והמלח. נמשיך ללוש תוך הוספת יתרת המים (רק אם יש צורך) עד שנקבל בצק אחיד. ונלוש בערך 10 דקות.
- נכסה את הקערה בשקית ניילון גדולה. נכסה במגבת ונניח את הבצק לתפוח במקום חמים עד שהוא יכפיל את נפחו.
- נהפוך את הקערה על משטח עבודה. לא נוריד נפח.
- בעדינות בעזרת הידיים ניצור צורה של נקניק. לא נלחץ על הבצק.
- בעזרת חותכן או בעזרת גלגלת לחיתוך פיצות (חשוב לא לחתוך בידיים) נפרוס לפרוסות.
- נסדר את הפרוסות במגש. אפשר לכסות במגבת כדי שלא יתייבשו. כל פרוסה הופכים לכדור.
- נעצב לצורת לחמנייה שרוצים. במתכון מכינים לחמניית קשר.
- נסדר בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה. לא שמים את הלחמניות ברווחים גדולים, אבל מי שרוצה יכול לשים ברווחים גדולים ואז הלחמנייה מקבלת גוון בשלמותה.
- נמרח בתערובת הביצה ונפזר שומשום.
- לטבעונים, יש למרוח במקום ביצה 1 כפית נס קפה מעורבב במעט מים.
- נתפיח עוד 20 דקות.
- נכניס לתנור שחומם מראש. נאפה במשך 15 דקות בערך בחום 200 מעלות