לחמניות שמרים שוקולד
המצרכים לכ- 30 יחידות:
קילו קמח
2 כפות גדושות שמרים יבשים
150 גרם חמאה רכה
¼ 1 כוס סוכר
כפית מלח
2 כוסות חלב
4 ביצים
ביצה אחת להברשה
300 גרם נטיפי שוקולד צ'יפס / שוקולד קצוץ
אופן ההכנה:
בקערת המיקסר מערבבים קמח, שמרים וסוכר עם וו לישה. מוסיפים חמאה רכה, חלב, מלח וביצים. לשים היטב במיקסר עד לקבלת בצק אחיד. מוסיפים את השוקולד ומערבבים כחצי דקה.
משאירים בקערה להתפחה – עד שיכפיל את נפחו – בערך כשעה וחצי.
לאחר מכן מוציאים את הבצק למשטח עבודה ויוצרים כ30 כדורים ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומניחים להתפחה נוספת כחצי שעה. לפני האפייה מורחים ביצה על כל לחמנייה עם מברשת.
מכניסים לתנור שחומם לחום של 180 מעלות ואופים בטורבו כ15-20 דק עד להשחמה. מצננים מעט לפני האכילה. בתיאבון.
מצויין גם במקום כריך לבית ספר.
סרטון למתכון נוסף של לחמניות שוקולד של אורי שפט