דרגו את המתכון
סיון מלול משתפת אותנו במתכון שלה ללחמעג'ון מושלם.
מצרכים להכנת לחמעג'ון:
- לבצק:
- 1 ק"ג קמח מנופה
- 3.5 כוסות מים פושרים
- 6 כפות שמן זית
- כף סוכר
- כף סילאן או כף דבש
- 2 כפות שמרים
- כף מלח
למילוי הבשר: - 1 ק"ג בשר טחון
- 4 עגבניות חתוכות לקוביות
- 1 גמבה חתוכה לקוביות
- 1 בצל גדול חתוך לקוביות
- חצי צרור פטרוזיליה או כוסברה
- פפריקה
- סוכר
- קורט ראס אל חנות או בהרט
- מלח
- פלפל
- כמון
- להברשה: ביצה ושומשום
כל הכוסות במתכון הכוונה לכוס חד פעמי שתיה קרה
אופן הכנה:
- נעבד את כל חומרי הבצק במיקסר או ידנית חוץ מהמלח אותו נוסיף בסוף.
- מכסים את הבצק ומתפיחים למשך שעה (רצוי לכסות בפוך,זה טיפ לתפיחה טובה יותר)
- מטגנים את הבצל עד להשחמה,מוסיפים את הגמבה והעגבניות ומטגנים עד לריכוך.
- מוסיפים את הבשר טחון ופותחים אותו בעזרת מזלג עד אשר הבשר משנה את צבעו ואז מוסיפים לבשר את התבלינים (פטרוזיליה,פפריקה,סוכר,בהרט,מלח,פלפל,כמון) ומערבבים עד שאין נוזלים.
- לאחר שעה של תפיחת הבצק,לוקחים חתיכה בגודל של כדור טניס,מרדדים לעלה,מגלגלים משני הקצוות לכיוון המרכז ,אבל לא עד המרכז,כמו רולדה עד שנוצרת מעין סירה כמו בתמונה ומתפיחים למשך חצי שעה.
- מברישים את הסירות שיצרנו עם ביצה,מפזרים שומשום מעל הצדדים שגילגלנו ונאפה חצי אפיה בחום של 180 מעלות.
- לאחר שעשינו חצי אפיה,מוציאים את הסירות החוצה וממלאים בצורה נדיבה את "בטן הסירה" במילוי בשר שהכנו ונחזיר לאפיה בתנור עד להשחמה יפה של הבצק.
- לאחר השחמה, מוציאים מהתנור וישר מכסים במגבת למנוע התייבשות.
סרטון עם מתכון נוסף ללחמעג'ון במילוי טונה: