מתכון לקינוח לילות ביירות (קינוח לבנוני מפורסם שגרסה אחרת שלו הוצגה במאסטר שף ע"י איציק כהן)
מצרכים להכנת לילות ביירות:
לפודינג:
3 כוסות חלב קר
1/2 כוס סולת
1 חלמון
1 כף מי ורדים
לסירופ:
1 כוס סוכר
1 כוס מים
לקישוט:
1 כוס שמנת מתוקה
1 כף סוכר
1 מקל וניל (או תמצית וניל איכותית)
1/3 כוס פיסטוקים קצוצים דק
אופן הכנה:
1.מתחילים בהכנת הפודינג :שופכים את החלב למחבת רחבה ומביאים לרתיחה על אש בינונית
2. מנמיכים את האש ומוסיפים בזילוף איטי את הסולת תוך כדי ערבוב מתמיד, ממשיכים לבשל ולערבב עד שהתערובת נעשית סמיכה ומגיעה לרתיחה למשך 1-2 דקות.
3. מסירים את המחבת מהאש ומוסיפים לתוכה את החלמון ומי הרדים,מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה ומעבירים לכלי הגשה (ניתן לשים בכוס הגשה אישי) ומשאירים את הפודינג שהכנו מכוסה ונותנים לו להתקרר ואז מכניסים למקרר למשך לפחות 5 שעות או לילה שלם
4. מחממים כוס סוכר וכוס מים בסיר או מחבת כבדה על אש בינונית ומערבבים כל הזמן עד אשר הסירופ מזהיב ואז מסירים מיידית מהאש.
5. מוסיפים לסירופ סוכר שהכנו את המיץ לימון,מביאים לרתיחה וממשיכים בבישול למשך 10 דקות נוספות,מסירים מהאש,מכסים ונותנים לסירופ להתקרר.
6. ממש לפני שמגישים,מקציפים את השמנת מתוקה לקצפת יציבה עם הסוכר ועם הזרעים שבתוך מקל הוניל (אם אין לכם מקל וניל,ניתן להוסיף תמצית וניל איכותית) ומפזרים שכבה אחידה של הקצפת (ניתן גם לזלף כפי שמוצג בתמונה) מעל הפודינג ששהה במקרר.
7. מפזרים מעל הקצפת את הפיסטוק הקצוץ ושופכים מעט מסירופ נסוכר מסביב לפודינג ומגישים.
במידה והחלטתם לשים את הפודינג בתבנית אובלית ולא בכוס אישי,אז מפזרים שכבת של קצפת מעל,מפזרים מעט פיסטוק טחון מעל וחותכים את העוגה לריבועים ומגישים עם מעט סירופ סוכר מסביב לקינוח.
קרדיט מתכון: Foodadit