חיפוש

מתכון ללימון כבוש מרוקאי – עונג של דבר (התמכרנו)

מתכון ללימון כבוש מרוקאי

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

5/5 - למתכון דירוג של 1 חובבי בישול

לימונים מרוקאיים כבושים, הידועים גם בשם לימונים משומרים, הם מרכיב מהותי במטבח הצפון אפריקאי, במיוחד מאכלים מרוקאים.

הטעם והארומה הייחודיים שלהם יכולים לשנות כל ארוחה, ולהוסיף טעם חריף ומעט מלוח שאין לו תחליף במתכונים מסורתיים רבים כגון טאג'ינים, סלטים ורטבים.

המתכון הזה עוסק לא רק בשימור לימונים אלא גם בלכידת המהות של המסורת הקולינרית המרוקאית. זהו תהליך פשוט שדורש סבלנות ומינימום מרכיבים, אבל התוצאה היא תבלין מענג שיכול להעלות את הבישול שלכם לגבהים חדשים.

איך להכין לימונים כבושים בסגנון מרוקאי – הרכיבים:

  • 4-5 לימונים (רצוי אורגניים מכיוון שתשתמשו בקליפה)
  • 75 גרם מלח ים
  • 2-3 עלי דפנה טריים
  • 5-7 גרגירי פלפל שחור
  • 1 מקל קינמון
  • מיץ לימון נוסף (לפי הצורך)
  • צנצנת מעוקרת (קיבולת של כ-500 מ"ל)

שלבים:

  1. שטפו את הלימונים ביסודיות כדי להסיר שעווה או לכלוך מהעור.
  2. חותכים את הלימונים לרבעים, אבל לא עד הסוף, ומשאירים אותם מחוברים בבסיס.
  3. פותחים כל לימון ומפזרים מלח בנדיבות בתוך הנתחים.
  4. אורזים את הלימונים היטב לתוך הצנצנת המעוקרת, מוסיפים עוד מלח בין השכבות.
  5. מחליקים את עלי הדפנה, גרגרי הפלפל ומקל הקינמון בין הלימונים.
  6. סוחטים מיץ לימון נוסף כדי לכסות את הלימונים לחלוטין, מוודאים שהם שקועים.
  7. אוטמים היטב את הצנצנת ומשאירים אותה במקום קריר וחשוך למשך 3 שבועות לפחות, מנערים את הצנצנת כל יומיים כדי לפזר את המלח והמיצים.
  8. לאחר 3 שבועות, הלימונים יהיו מוכנים לשימוש. שומרים את הצנצנת במקרר לאחר הפתיחה.

הלימונים יתרככו עם הזמן ויפתחו טעם נימוח וחריף שהוא מורכב ומרענן כאחד. לשימוש, שטפו את הלימון שאתם צריכים מתחת למים קרים, מוציאים וזורקים את העיסה אם רוצים, וקוצצים דק או פורסים את הקליפה. לימונים מרוקאיים כבושים הם לא רק מרכיב עיקרי במטבחים מרוקאים אלא יכולים גם להפוך למרכיב אהוב ברפרטואר הקולינרי שלך, ומכניסים נופך של שמש מרוקאית למנות שלך.

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות