דרגו את המתכון

בוריקות תרד גבינה ופטריות טעימות אלה הן תוספת מושלמת לחגיגת חג השבועות שלך. מפוצצי טעמים ועטופים במאפה מתקלף, המאפים המלוחים הללו הם חביב הקהל שעושה כבוד למסורות הקולינריות העשירות של חג השבועות.

מקור מתכון:

מקורם של הבוריקות בקהילות היהודיות הספרדיות, שם בורקות הפכו למרכיב עיקרי במהלך החג הזה, המסמל את שפע מוצרי החלב ואת עונת הקציר.

רשימת רכיבים:

 2 דפים של בצק עלים (25 ס"מ על 25 ס"מ כל אחד)

 200 גרם תרד טרי, קצוץ

 200 גרם פטריות חתוכות לקוביות דקות

 1 בצל קצוץ דק

 2 שיני שום, קצוצות

 200 גרם גבינת פטה, מפוררת

 100 גרם גבינת מוצרלה, מגוררת

 ביצה אחת, טרופה (לשטיפה ביצים)

 מלח ופלפל לפי הטעם

 שמן זית להקפצה

יתרונות תזונתיים:

הוראות הכנה:

  1. מחממים את התנור ל200 מעלות צלזיוס.
  2. במחבת מטגנים את הבצל והשום הקצוצים בשמן זית עד לשקיפות.
  3. מוסיפים את קוביות הפטריות ומבשלים עד שהן משחררות את הלחות שלהן והופכות לחום זהוב.
  4. מערבבים את התרד הקצוץ, מבשלים עד שהוא נבול. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם. מניחים לתערובת להתקרר.
  5. בקערה גדולה משלבים את הירקות המוקפצים עם פטה מפוררת ומוצרלה מגוררת.
  6. מרדדים את דפי בצק העלים וחותכים כל אחד ל6 ריבועים שווים.
  7. מניחים על כל ריבוע כף נדיבה ממלית התרדפטריות, ואז מקפלים אותם למשולשים, אוטמים את השוליים במזלג.
  8. מברישים כל בורקס בביצה טרופה לגימור זהוב.
  9. אופים בתנור שחומם מראש במשך 20-25 דקות או עד להזהבה ותפוחה.

זמן ההגשה וההכנה:

מתכון זה מניב כ12 בורקות ולוקח כ45 דקות להכנה.

רמת קושי:

קל-בינוני. ההרכבה הפשוטה הופכת אותו למתאים לטבחים ברמות מיומנות שונות.

חלופות כשרות:

טיפים:

 

תיהנו מבורקס תרד ופטריות גבינתיות כפינוק מענג במהלך חגיגות השבועות שלכם!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות