מתכון למאפה גבינות מושלם וקל להכנה
כולנו מחפשים את המתכון שדורש הכי פחות עבודה וטעים בטירוף.
אז במקרה הזה נראה לי שאוטל עמרם הצליחה לשב בין השניים,
גם קל להכנה וגם קל בטירוף.
המתכון מבוסס על בצק עלים שניתן להשיג בכל סופר,אך מי שממש רוצה להשקיע מוזמן להכין את הבצק לבד(סרטון להכנת בצק עלים ביתי בתחתית המתכון)
מצרכים להכנת מאפה גבינות:
1 חבילת בצק עלים
צרור עירית קצוץ
500 גרם גבינה בולגרית
כפית אורגנו
200 גרם גבינת עזים
פטריות בקופסת שמורים קצוצות דק
1 בצל קצוץ
שמן לטיגון.
להברשה:
ביצה
שומשום
לרוטב היוגרט שנגיש בצד נצטרך:
1 יוגורט אקטיביה או כל יוגורט אחר ועירית קצוצה ולערבב ביחד
אופן ההכנה:
1. מפשירים בצק עלים ומתחילים בטיגון הבצל עד להזהבה.
2. מוסיפים לבצל הזהוב במחבת את הפטריות וממשיכים בהקפצה למשך 5 דקות נוספות ואז מסננים את תערובת הבצל והפטריות מהשמן ושמים בצד להתקרר.
3. לאחר שהתערובת התקררה,להוסיף לתוכה את הגבינה הבולגרית,גבינת עזים,אורגנו,עירית ולערבב עד לקבלת מלית אחידה.
4. חותכים את הבצק העלים המופשר לצורת מלבן ארוך וממלאים לאורכו את המלית שהכנו ומגלגלים ויוצרים צורת שבלול.
5. מברישים את השבלולים שיצרנו בביצה ומפזרים שומשום מעל ואופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות עד להזהבה.
מגישים לצד סלט ירקות טרי ורוב היוגורט שהכנו עם העירית.
מתכונים נוספים למאפה גבינה:
בואיקוס גבינה של אורית לוי
שטרודל גבינה וצימוקים של תומר תומס
סרטון להכנת בצק עלים ביתי שישמש להכנת המאפה גבינה:
2 Responses
היי אפשר להכין עם בצק פילאס?
היי יעל,כן אפשר עם בצק פילאס במקום עלים