דרגו את המתכון
אורית לוי משתפת אותנו במתכון שלה למאפה טורטיה מושלם במילויים שונים.
- חב' טורטיות
- כוס (חד"פ שתייה חמה) גבינה מגורדת כמו קשקבל/פרמז'ן/גאודה
- 4 ביצים
- כוס צהובה מגוררת
- 2 קופסאות טונה בשמן מסוננת ומפוררת
- כוס גרגירי תירס/חופן קוביות גמבה/פטריות חתוכות
- מלח
- פלפל
- שומשום רגיל או שחור לפיזור מלמעלה
אופן ההכנה
- לחמם תנור ל- 180 מעלות.
- לחתוך את הטורטייה לעיגולים מעט יותר רחבים מקוטר תבנית המאפינס המשומנת עם תרסיס שמן.
- להניח בתוך המאפינס ולהדק לדפנות.
- בקערה לערבב את כל מרכיבי המילוי.
- למזוג לשקע המאפינס עד שני שליש מגובהו.
- לפזר שומשום.
- לאפות כ- 20 דק' או עד שהמילוי מזהיב ומתקבל כמו פשטידה.
- להמתין מעט לקירור ולחלץ מהתבנית.
סרטון המדגים את כל שלבי הכנת המתכון: