מאפה ממולא בכרוב ובצל מקורמל
חני קונאשוילי משתפת אותנו במתכון למאפה ממולא כרוב ובצל
מצרכים:
לבצק:
500 גרם קמח
1 כף שמרים יבשים
2 כפות סוכר
¼ כוס שמן
1 ביצה
1 כפית מלח
1 ¼ כוסות חלב פושר (מים לפרווה)
למילוי:
2 בצלים גדולים
1 כף סוכר
רצועות מחצי כרוב גדול
מלח
פלפל שחור
½ צרור שמיר קצוץ (לא חובה)
אופן ההכנה מופיע בהמשך
מתכונים נוספים:
מאפה פטריות ובשר
מאפה גבינות מלוח עם קמח כוסמין
מאפה פילו גבינות מתוק – תומר תומס
מתכון נוסף:
אופן ההכנה:
1. לשים בקערה את השמרים, סוכר, וחלב פושר, ומערבבים ומניחים למשך 10 דקות.
2. בקערת מיקסר שמים את הקמח, שמן, וביצה. ואז שופכים את תערובת השמרים.
3. מערבלים כמה דקות, ואז מוסיפים מלח ואם צריך מוסיפים את החלב שנותר.
4. הבצק צריך להיות גמיש ולא דביק. נלוש למשך כ-7 דקות.
5. מורחים מעל מעט שמן. מכסים ומתפיחים להכפלה כשעה.
6. מורידים על השיש. כמעט ולא נצטרך קמח.
7. מחלקים לגודל הרצוי, ומעגלים לכדורים חלקים.
8. מכסים בניילון רופף למשך 10 דקות.
9. מתחילים לעבוד עם הכדור הראשון שעיגלנו – מרדדים לעיגול דק ומניחים במרכז מילוי, ואז סוגרים למשולש ולצבוט ולהדק את התיפורים. מניחים על נייר אפיה.
10. מורחים ביצה מהולה בכף חלב ומפזרים שומשום.
11. אופים ב-180 מעלות להזהבה. מקררים לפני המילוי.
12. להכנת המילוי – מטגנים 2 בצלים גדולים פרוסים לטבעות לשקיפות. מוסיפים כף סוכר וממשיכים לטגן עד שהבצל חום וזהוב.
13. מוסיפים רצועות מחצי כרוב גדול, ומטגנים עד שהכרוב מתרכך
14. מוסיפים את המלח ופלפל שחור. מי שאוהב אפשר להוסיף חצי צרור שמיר קצוץ.