מצרכים להכנת מאפה פטריות ובשר:
1 חבילת בצק פילאס של מעדנות מופשר לילה במקרר
12 פטריות פורטבלו בגודל בנוני.
למילוי של הפירה
5 תפו"א מבושלים ומעוכים לפירה.
בצל גדול קצוץ ומטוגן עם מעט שמן עד להזהבה.
מלח, פלפל שחור גרוס ומעט כורכום.
מערבבים הכל היטב יחד עם השמן של הבצל המטוגן ומניחים בצד לצינון.
למילוי של בשר טחון
250 גר בשר טחון
1 בצל גדול קצוץ
חצי כפית פפריקה מתוקה
רבע כפית כורכום
רבע כפית כמון
רבע כפית ראס אל חנות
חצי כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור גרוס.
אופן הכנת הבשר
מטגנים את הבצל עם מעט שמן עד להזהבה,
מוסיפים את הבשר ומטגנים עד שהבשר מחליף את צבעו , מוסיפים את התבלינים ומטגנים עוד דקה שתיים.
מניחים בצד לצינון.
לרוטב פטריות
מטגנים בצל קצוץ עד להזהבה, מוסיפים חצי גמבה חתוכה לרצועות וממשיכים לטגן , מוסיפים קופ' של פטריות חתוכות מסוננות מנוזלים וממשיכים לטגן עוד דקה.
מתבלים; ברבע כפית מלח, רבע כפית פלפל שחור גרוס, חצי כפית פפריקה מתוקה, רבע כפית כורכום ,כפית מרק עוף וחצי שקית של רוטב פטריות מערבבים היטב ומוסיפים 2 וחצי כוסות מים חמים, מביאים לרתיחה ומבשלים עוד כמה דקות , הרוטב מוכן כשהוא מסמיך טיפה.
אופן ההכנה
1. מנקים את הפטריות מהרגליים ומגרדים קצת מבפנים וממלאים בפירה ומעל קצת בשר טחון .
2. פותחים את בצק הפילאס על משטח עבודה קצת מקומח לא מרדדים כי הבצק כבר דק ומחלקים ל-12 קוביות.
3. מניחים מעל כל קוביה את הפטריות וחותכים מסביב לרצועות.
4. מתחילים להרים את הרצועות כלפי אמצע הפטריה ומכסים את כל המילוי.
5. הופכים ומניחים על תבנית אפיה מרופדת בנייר אפייה.
6. מורחים ביצה ומפזרים שומשום.
7. מכניסים לתנור שחומם מראש ל180 מעלות טורבו ואופים עד להזהבה יפה מכל הכיוונים.
מגישים עם רוטב פטריות.