מצרכים להכנת מאפה קינמון – מתכון של נדיה אביזוב:
1 קילו קמח מנופה
1 אבקת אפייה
2 כפות שמרים
2 ביצים (גודל בינוני)
3/4 כוס סוכר (מתייחס לכוס חד פעמי קר)
1 כפית מלח
500 מי"ל חלב או מים פושרים (או שילוב של שניהם ביחד חצי מכל אחד)
1 סוכר וניל
100 מי"ל שמן
100 גרם חמאה/מחמאה
למילוי
50 גרם חמאה/מחמאה מומסת
1 סוכר וניל
1 כוס סוכר (מתייחס לכוס חד פעמי קר)
3 כפות קינמון
לסירופ:
חצי כוס מים
חצי כוס סוכר
אופן הכנה:
1. מנפים את הקמח,מוסיפים אבקת אפיה ומערבבים,יוצרים גומה במרכז הקמח ושמים בגומה את השמרים ו-2 כפות סוכר וחצי מכמות הנוזלים (מים או חלב) ולערבב ולהמתין 5 דקות עד לתחילת הפעילות של השמרים.
2. מוסיפים את הביצים ואת שאר הנוזלים,מלח וחמאה מומסת,מערבבים היטב ומתחילים בלישה של הבצק(בהתחלה הבצק דביק ומוסיפים את השמן תוך כדי לישה וממשיכים ללוש עד לקבלת בצק רך ונעים למגע ,מכסים ומתפיחים את הבצק למשך שעה(יש אפשרות לכסות ולשים לתפיחת לילה במקרר).
3. לאחר שעה של תפיחה,לשים שוב את הבצק עם מעט שמן ומתפיחים בפעם השניה למשך חצי שעה.
4. מחלקים את הבצק ל-6 חלקים על משטח משומן.
5. מרדדים כל חלק לצורת מלבן(הכי דק שאפשר) ומעל מורחים חמאה ומעל החמאה מפזרים קינמון וסוכר.
6. מגלגלים כל מלבן לצורת רולדה וחותכים לעיגולים ושמים בתבנית עם נייר אפיה (יש לשמור מרחק מאחר והבצק עוד תופח) ומתפיחים במשך חצי שעה נוספת.
7. לאחר חצי שעה של תפיחה, מורחים בעדינות ביצה,מפזרים מעל מעט סוכר ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד להזהבה של המאפה קינמון.
8. בינתיים נכינים את הסירופ סוכר – מרתיחים את המים והסוכר עד שהסירופ מסמיך מעט.
9. מוציאים את מאפה הקינמון מהתנור ומברישים בסירופ סוכר.