חיפוש

מאפה שבלול: גלו את סוד הטעמים המפתיעים!

מאפה שבלול: גלו את סוד הטעמים המפתיעים!

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

דרגו את המתכון

מאפה שבלול: כשחיים זקוקים למעט סוכר ופינוק

אם חשבתם שהשבלולים שייכים רק לים והדיונות, תתכוננו להתפנק! היום נדבר על שבלולים, קינוח שהוא מנתח מושלמת בכל זמן ובכל מקום. אז קחו לעצמכם כוס קפה (או תה חם, אנחנו לא שופטים כאן) ותכינו את עצמכם להספיד את השבלול שלכם!

אז מה זה המאפה הזה?

שבלול הוא כמו סיפור אהבה בין בצק רך, מילוי מתוק וסוכרת, שמתחבקים אחד עם השני עד שנשארים פיות מלאים (וגם קצת דביקים). מדובר בקינוח שניתן להכין ממש בקלות בבית, והוא שלכם לנסות ולהתנסות!

אז מה צריך?

  • בצק: 500 גרם קמח (או קמח שנשאר מהשנה שעברה – אם נראה לך שעדיין בסדר)
  • שמרים: 2 שקיקים של שמרים יבשים (או שלוש תפיזות מהאמא המבשלת שלך)
  • סוכר: 100 גרם, אבל אל תתביישו להניח עוד קצת אם תרגישו צורך
  • שמן: 100 מ"ל (ולא, לא את השמן שקרוב לפח, זה לא אותו דבר)
  • מילוי: שוקים מתוקים, שוקולד או תערובת קנמון וסוכר – מה שעושה לכם טוב

שלבים להכנת השבלולים: כך זה קורה

שלב 1: התחילו בליצור בצק נפלא. פשוט ערבבו את החומרים היבשים (קמח, שמרים, סוכר) עם מים חמימים ועם השמן. מתחילים ללטף עד שהבצק מגלה את אהבתו לכם.

שלב 2: לאחר שהבצק התרכך, צריך לתת לו לנוח. תנו לו "לנמנם" במשך שעה, עד שהוא מכפיל את הגדולה – כמעט כמו שאתם אחרי יום עבודה!

שלב 3: לאחר שהבצק התעורר, מגלים אותו וממלאים. פזרו את המילוי האהוב עליכם, וחזירו אותו למצב שבלול.

שלב 4: חיתוך, סידור בתבנית ואפייה. רגע לפני שאתם מכניסים לתנור, אל תשכחו לדאוג לכך שיאן בדיוק כשצריך!

שאלות ותשובות

  • כמה זמן לוקח להכין את השבלולים? זה ייקח בערך שעתיים, אבל אם תוכיחו את עצמכם – אפשר גם פחות!
  • האם השבלולים מתאימים לשירותי דלפק? בהחלט! תביאו אותם לעבודה, וראו את החבר'ה מתקוטטים על השבלול האחרון!
  • אפשר לשמור אותם למחר? אם יש לכם כוח, הם יכולים להחזיק במקרר והם עדיין יהיו טעימים.

אז מה אתה מחכה?

עשו לעצמכם טובה – נסו להכין את השבלולים האלה, וגם אם זה לא ייצא מושלם, תעשו את המנה הזו עם הרבה אהבה. ואם בסופו של יום אתם לא מתים עליהם, לפחות תהיו מלאים באושר ובסוכר!

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות