מאפינס חלבה ושוקולד מתכון של אורית לוי
מצרכים להכנת מאפינס חלבה ושוקולד:
2 ביצים
חצי כוס סוכר (100 גר')
1 כפית תמצית וניל
1 שקית סוכר וניל
מעט מלח
חצי כוס חד פעמית שתיה קרה שמן (80 מ"ל)
שני שליש כוס חד פעמית שתיה קרה מים (100 מ"ל)
חצי כוס חד פעמית שתיה קרה טחינה גולמית (80 מ"ל)
1 כוס חד פעמית שתיה קרה קמח רגיל או כוסמין (150 מ"ל)
חצי כוס חד פעמית שתיה קרה קוקוס (80 מ"ל)
1 כפית אבקת אפייה
50 גר' חלבה מסולסלת מפוררת
1 חב' שוקולד מריר מגורד
חופן אגוזי מלך טחונים (חצי כוס חד פעמית שתיה קרה או 80 גר')
לקישוט
אבקת סוכר/רוטב מייפל / זילוף ריבת חלב/זילוף שוקולד
אופן ההכנה:
1מחממים תנור ל- 180 מעלות ומשמנים תבניות מאפינס.
2מערבבים בקערה את כל חומרי המאפינס לפי הסדר שרשומים במתכון. לערבב אחרי כל הוספת מרכיב..
3יוצקים את התערובת לשקעי התבנית עד שני שליש מגובה השקע (הם תופחים באפייה).
4אופים חצי שעה או עד שמכניסים קיסם ויוצא לח..
5מקררים בטמפרטורת החדר..
6מקשטים את המאפינס לפי טעמכם – בתיאבון ♥.