דרגו את המתכון
סוניה סאני בן הרוש משתפת אותנו במתכון שלה למאפינס יוגורט בטטה מושלם.
מצרכים:
- 2 כוסות קמח
- 1 כפית א.אפיה
- מלח ופלפל שחור
- חופן פטרוזליה קצוצה
- 2 ביצים
- 250 גרם יוגורט יווני
- פירה בטטה אחת בינונית
- 1/3 כוס חלב
- 1/3 כוס שמן זית
- 4 כפות גדושות גבינת פרמז'ן מגורדת
- 4 כפות גדושות גבינת מוצרלה מגורדת
- 2 בצלים מטוגנים
- מעט גבינת פטה
- מעט בצל מטוגן
אופן הכנה:
- מחממים תנור ל-190 מעלות טורבו כחצי שעה לפני האפייה.
- מטגנים 2 בצלים עם מעט חמאה וכמה עלי תימין טריים ללא הגבעולים.
- בקערה גדולה שמים את המצרכים היבשים (קמח, א.אפיה, מלח, פלפל ופטרוזליה קצוצה.
- בקערה נוספת מערבבים היטב את כל שאר המצרכים ומוסיפים לקערת הקמח.
- מוסיפים חצי מכמות הבצל המטוגן ומערבבים היטב אך לא יותר מידיי.
- מעבירים לשקית זילוף ללא צנתר, חותכים בקצה ויוצקים לתבניות שקעים משומנות עד לגובה של 2/3 , מניחים מעל כל מאפין מעט בצל מטוגן ומעט גבינת פטה ואופים כ-30 דקות עד שהמאפינס תפוחים וזהובים או עד שנועצים קיסם והוא יוצא יבש.
- להוציא ולצנן מעט לפני ההגשה.