מאפינס שיבולת שועל אוכמניות טבעוני מדהים
מאפינס שיבולת שועל אוכמניות טבעוניים אלה הם טוויסט מענג על המאפין הקלאסי, עמוס במרכיבים בריאים ומפוצץ באוכמניות עסיסיות. המאפינס האלה מושלמים לארוחת בוקר נינוחה של סוף שבוע או חטיף לחטוף וללכת, הם לא רק טעימים אלא גם מזינים להפליא. מקורו ברצון ליצור פינוק אפוי ידידותי לטבעוני שמשביע גם את בלוטות הטעם וגם את הגוף, המתכון הזה משלב את הטוב שבשיבולת שועל, זרעי פשתן ואוכמניות עסיסיות כדי ליצור מאפין לח וטעים שכולם יאהבו.
רכיבים:
- – 1 ½ כוסות שיבולת שועל מגולגלת
- – 1 כוס חלב שקדים לא ממותק (או כל חלב צמחי לבחירה)
- – 2 כפות ארוחת זרעי פשתן טחונים
- – 1 כף חומץ תפוחים
- – 1/3 כוס סירופ מייפל (או נקטר אגבה)
- – 1/4 כוס שמן קוקוס, מומס (או שמן צמחי)
- – 1 כפית תמצית וניל
- – ½ כוסות קמח מלא (או קמח לכל מטרה)
- – 1 כפית אבקת אפייה
- – 1/2 כפית סודה לשתייה
- – 1/2 כפית מלח
- – 1 כוס אוכמניות טריות או קפואות
חלופות מתכון:
לאוכלי כשרות או לנמנעים ממרכיבים מסוימים, תוכלו להתאים את המתכון הזה בקלות. החליפו את שמן הקוקוס בכמות שווה של חמאה טבעונית מומסת או שמן קנולה. אם אתה אלרגי לאגוזים, בחר אלטרנטיבה חלבית נטולת אגוזים כגון חלב סויה או חלב שיבולת שועל. אתה יכול גם להחליף את האוכמניות בפירות אחרים כמו פטל, תותים או קוביות תפוחים עבור טוויסט שונה בטעם.
יתרונות תזונתיים:
- המאפינס האלה הם תחנת כוח של תזונה! עמוסים בשיבולת שועל עשירה בסיבים, זרעי פשתן המספקים חומצות שומן אומגה 3 ואוכמניות עשירות בנוגדי חמצון, הם מציעים אפשרות של חטיף או ארוחת בוקר בריא.
- הם גם דלים בסוכרים מוספים, מה שהופך אותם מתאימים למי שצופה בצריכת הסוכר שלהם.
- בנוסף, בהיותם טבעוניים, הם נקיים מכולסטרול ושומנים רוויים, מקדמים את בריאות הלב והרווחה הכללית.
מנות: מתכון זה מניב 12 מאפינס בגודל סטנדרטי, מושלם לחלוקה עם בני משפחה וחברים או הכנת ארוחה לשבוע הבא.
זמן הכנה: ההכנה למאפינס הללו אורכת כ-15 דקות, עם 20-25 דקות נוספות לאפייה, בסך הכל כ-35-40 דקות מתחילתו ועד סופו.
רמת קושי: מתכון זה נכנס לקטגוריית הקל, מה שהופך אותו לנגיש לאופים מתחילים ומנוסים כאחד.
טיפים לשיפור:
- לתוספת מרקם ופריכות, מפזרים מעט שיבולת שועל נוספת או אגוזים קצוצים על גבי המאפינס לפני האפייה.
- כדי למנוע מהאוכמניות לשקוע לתחתית המאפינס, זורקים אותם פנימה כף קמח לפני שמקפלים אותם לתוך הבלילה.
- מניחים למאפינס להתקרר בתבנית כ-5 דקות לפני שמעבירים אותם לרשת לצינון מלא. זה עוזר להם להתמצק ומונע מהם להתפרק.
- יש לאחסן את שאריות המאפינס בכלי אטום בטמפרטורת החדר עד 3 ימים, או להקפיא אותם עטופים בנפרד לאחסון ארוך יותר. כל שעליך לעשות הוא להפשיר אותם בטמפרטורת החדר או להכניס אותם למיקרוגל לנשנוש מהיר בדרכים.