תומר תומס משתף אותנו במתכון שלו למגדרה קונכיות פתיתים.
1 חבילת קונכיות פתיתים של "אוסם"
2 בצלים קצוצים
1 כוס עדשים ירוקות
1 כף כמון
שמן
מעט פטרוזיליה קצוצה
חצי כפית פלפל שחור גרוס(לא חובה)
4 כוסות מים לקונכיות הפתיתים(כוס חד פעמי לשתיה חמה)
כפית מלח
חצי כפית כורכום
אופן הכנה:
1.מטגנים ב-4 כפות שמן את הבצל הקצוץ עד להשחמה.
2. בסיר נפרד שמים את העדשים הירוקות,מכסים במים, מביאים לרתיחה ומבשלים למשך 20 דקות נוספות.
3. לאחר 20 דקות בישול של העדשים הירוקות, מסננים מנוזלים בעזרת מסננת, מחזירים לסיר ומוסיפים מעל את הבצל המטוגן.
4. בסיר שטיגנו את הבצל שמים את קונכיות הפתיתים עם 3 כפות שמן ומערבבים ומטגנים למשך 2-3 דקות.
5. מערבבים את הסיר עם העדשים הירוקות והבצל מוסיפים כמון,פלפל שחור גרוס, מערבבים מעט ומכבים את האש.
6. מוסיפים לסיר עם קונכיות הפתיתים 4 כוסות מים קרים,מלח,כורכום,מערבבים מכסים ומבשלים למשך 20 דקות עד לריכוך של קונכיות הפתיתים.
7 מוסיפים לסיר הפתיתים את העדשים הירוקות עם הבצל,מוסיפים פטרוזיליה קצוצה,מערבבים ומגישים.