מצרכים להכנת מופלטה:
1/2 קילו קמח
3/4 כף שמרים יבשים
3/4 כף סוכר
1/2 כף מלח
25 גרם חמאה/ נטורינה רכה
2-2.25 כוסות מים
3/4 כוס שמן למנוחה של כדורי הבצק
שמים את חומרי הבצק היבשים בקערה ושופכים מים בהדרגה (2-2.25 כוסות) תוך כדי לישה עד לקבלת בצק נעים ונוח לעבודה.
שופכים את השמן לתבנית, קורצים כדורים מהבצק ומניחים אותם למנוחה של כרבע שעה בתוך השמן.
גוזרים 2 עיגולי נייר פרגמנט בגודל המופלטה הרצוי.
משמנים את הנייר והכדור (מהשמן ששפכנו לתבנית), מכסים בנייר פרגמנט נוסף ופותחים עם מערוך/ גלגלת.
מחממים מחבת ומניחים את המופלטה הראשונה.
מכינים מופלטה נוספת, הופכים את המופלטה שמונחת במחבת ומניחים מעליה את המופלטה החדשה שהכנו זה עתה.
ממשיכים בפעולה כך שנוצרת ערימת מופלטות זו על זו במחבת.
מתכון נוסף: מופלטה מרוקאית מתכון מנצח
המתכון באדיבות: מתכונטו מבשלים פשוט