דרגו את המתכון
מופלטה מתכון קל להכנה
המתכון באדיבות: אילנית בניזרי
מצרכים להכנת מופלטה מנצחת:
1 ק״ג קמח מנופה
כף סוכר
כף שמרים יבשים
3 כוסות מים (הכוונה לכוס חד פעמי שקוף)
כפית מלח
אופן הכנה:
1. בקערה שמים את הסוכר,קמח והשמרים ומערבבים,מוסיפים את המלח תוך כדי ערבוב ולבסוף את המים , מערבבים עד לקבלת תערובת רכה ואחידה.מורחים מעל מעט שמן, מכסים ונותנים לבצק לנוח חצי שעה.
2.מחלקים את הבצק לכדורים בגודל בינוני אחידים בגודלם ומסדרים על מגש משומן ונותנים תפיחה נוספת של 10 דקות..
3. על שיש משומן פותחים כדור בצק בכל פעם באמצעות הידיים עד לקבלת בצק דק ומעבירים למחבת חמה(רצוי טפלון),הופכים את המופלטה ושמים מעליה את הכדור הבא שפתחנו וכך חוזרים על התהליך.
4. מגישים עם חמאה ודבש.
מתכון נוסף: מופלטה בקלי קלות
מתכון נוסף למופלטה: