מוקפץ עוף עסיסי במיוחד וטעים בטירוף
סתיו סעדון עמר משתפת אותנו במתכון מושלם של מוקפץ עוף עסיסי.
מצרכים:
קילו חזה עוף
3 בצלים חתוכים לרצועות
½ גמבה אדומה קצוצה דק
2 כוסות קמח
1 ראש שום כתוש
2 כפות דבש
½1 כפית מלח
1 כפית פלפל שחור
1 כפית פפריקה
אופן הכנה מופיע בהמשך.
מתכונים נוספים:
מוקפץ עוף מתכון נדיר
מוקפץ עם חזה עוף מתכון כמו במסעדה
חזה עוף מוקפץ עם אורז מתכון שילדים יטרפו
מתכון נוסף:
אופן הכנה:
1. את חזה העוף חותכים לנתחים. אפשר לקנות פילה עוף חתוך מראש,.
2. מכינים קערה עם קמח וטובלים את כל נתחי העוף עד שהם מצופים בקמח מכל הכיוונים.
3. בסיר סוטאז׳ רחב מחממים שמן. כאשר הוא רותח מכניסים לטיגון זריז בזה אחר זה את נתחי העוף, משני הצדדים, עד להשחמה קלה ומוציאים לצלחת.
4. באותו הסיר מוסיפים עוד מעט שמן ומכניסים את הבצלים. מטגנים עד להזהבה ומוסיפים את השום והגמבה האדומה. ממשיכים בטיגון עוד כ-5 דקות על להבה בינונית. חשוב לערבב כל הזמן על מנת שהשום לא יישרף.
5. מוסיפים את הדבש, הפפריקה, המלח והפלפל ומערבבים. מחזירים את נתחי העוף ומקפיצים יחד עוד מספר דקות עד שכל הנוזלים מתאדים.