מוקפץ עם חזה עוף ואורז מתכון נדיר
אייל הררי משתף אותנו במתכון נדיר של עוף מוקפץ עם אורז.
מצרכים להכנת עוף מוקפץ עם אורז:
1 בצל קצוץ
רבע כרוב חתוך לרצועות
2 גזרים קלופים וחתוכים לקוביות
2 גמבות חתוכות לקוביות
1 קופסא תירס גרעינים
500 גרם חזה עוף חתוך לקוביות
5 גבעולי בצל ירוק חתוך לקוביות
מעט שמן שומשום
4 כפות רוטב סויה
4 כפות רוטב טריאקי
4 רוטב צילי מתוק
כוס אורז בסמטי
כוס ושלושת רבעי מים
מעט שמן
מלח במידת הצורך.
אופן הכנה מופיע בהמשך.
מתכונים נוספים של מוקפץ עם חזה עוף ואורז :
מוקפץ עוף עסיסי במיוחד וטעים בטירוף
מוקפץ עוף מתכון נדיר
מוקפץ עם חזה עוף מתכון כמו במסעדה
מתכון נוסף של חזה עוף מוקפץ עם אורז וירקות:
אופן הכנת מוקפץ אורז עם עוף וירקות:
1. נתחיל בהכנת האורז בסמטי,נברור את האורז,נשים את האורז בקערה ונשטוף 3 פעמים עד אשר המים של האורז צלולים.
2. נשים את האורז הנקי בסיר, נוסיף כוס ושלושת רבעי מים,מעט מלח,טיפה שמן, נביא לרתיחה,נכסה את הסיר נעביר לאש קטנה עד אשר כל המים באורז נספגו והאורז רך (15-20 דקות).
3. לאחר מכן נשאיר את האורז למשך 10 דקות מכוסה.
4. נתחיל בהכנת המוקפץ עוף: נשים בסיר רחב (סוטאז) מעט שמן, נחמם מעט ונוסיף את קוביות הבצל ונאדה עד למצב שקיפות של הבצל.
5. נוסיף את קוביות הגזר לסיר ונמשיך באידוי.
6. נוסיף את הגמבה לסיר ונמשיך באידוי לאחר מכן נוסיף את גרעיני התירס,כרוב לבן ,בצל ירוק טבעות ונמשיך לאדות.
7. נוסיף לסיר את הטריאקי,רוטב סויה,רוטב צילי מתוק ,שמן שומשום,מלח במידת הצורך(יש להזהר מאחר ורטבי סויה מסויימים מאוד מלוחים) ונמשיך לערבב עד אשר הירקות מתרככים.
8. נוסיף לסיר את קוביות חזה העוף ונמשיך בטיגון ערבוב למשך8-10 דקות נוספות,עד אשר קוביות חזה עוף מתבשלות היטב.
9. נוסיף את האורז ונמשיך בבישול תוך כדי ערבוב עד אשר האורז ספג את כל הטעמים, יש לערבב מדי פעם על מנת למנוע חריכה של האורז בתחתית הסיר,טועמים ומתקנים טעמים במידת הצורך ומגישים.
ניתן ואף מומלץ להשתמש בשאריות אורז,כמוכן ניתן לקשר במעט בצל ירוק לפני ההגשה.