תומר תומס משתף אותנו במתכון שלו למטבוחה חצילים
מצרכים:
2 פלפלים ירוקים חריפים חתוכים לפרוסות(תלוי ברמת החריפות שאתם רוצים ניתן להפחית בכמות או לוותר בכלל)
2 חצילים מבריקים וקלים מקולפים בצורת זברה ללא ראש חתוכים לקוביות.
3 קופסאות שימורים של עגבניות חתוכות דק איטלקיות (400 גרם כל קופסה סה"כ 1.2 קילו)
1 ראש שום מקולף ומחולק לשיניים קצוצות
כף כמון
כף פפריקה
מלח
1 כפית שטוחה סוכר
פלפל שחור גרוס
כף שטוחה מרק עוף (לא חובה)
כוס שמן זית
אופן הכנה:
1. שמים בסיר את השמן זית ומחממים עד שמתחילים בועות בקרקעית ואז מכניסים את קוביות החצילים לשמן זית בסיר ומטגנים.
2. מוסיפים לסיר את השום והפלפל ירוק חריף ומטגנים עד שהחצילים מתחילים להתרכך.
3. מוסיפים לחצילים את הפפריקה והסוכר ומערבבים.
4. מוסיפים לסיר את העגבניות החתוכות וממשיכים לטגן תוך כדי ערבוב ומוסיפים את המלח והמרק עוף,מערבבים,מנמיכים את האש ומבשלים במשך שעה על מנת לתת לעגבניות להצטמצם יש לערבב מדי פעם.
5. לאחר 45 דקות של בישול,מוסיפים את הכמון מערבבים ומבשלים רבע שעה נוספת על אש נמוכה.
6. בעזרת מרסק פירה,מרסקים את החצילים בתוך הסיר ומגישים.
מתכונים נוספים:
סלט פטריות חם/ סלט פטריות קר |סלט מטבוחה אמיתי | סלט מוצרלה | סלט חצילים טחינה|סלט וולדורף
מתכון זה הוא חלק מאוסף : מתכונים לסלטים