מיני קרם שניט מתכון ששבר את הרשת
מאיה פפיסמדוה משתפת אותנו במתכון מושלם של מיני קרם שניט.
מצרכים:
800 גרם בצק עלים
לקרם הפטיסייר:
2 ½ כוסות חלב
3 חלמונים (ביצה L)
½ כוס סוכר
2 סוכר וניל (או מקל וניל)
2 כפות גדושות קמח
1 כף גדושה קורנפלור
50 גרם חמאה
לקרם השמנת המתוקה:
1 שמנת מתוקה 38% שומן
2 כפות גדושות אינסטנט פודינג וניל
אופן הכנה מופיע בהמשך.
מתכונים נוספים:
עוגת קרם שניט (מילפיי) עם קרם פטיסייר מושלם
עוגת קרמשניט חלבית נדירה
מילפיי אישי במילוי מושלם
מתכון נוסף:
אופן הכנה:
1. להכנת קרם פטיסייר – נחמם את החלב, ובינתיים בעזרת מטרפה ידנית נערבב בקערה את החלמונים, סוכר, וסוכר וניל, ואז נוסיף את הקמח והקורנפלור ונמשיך לערבב לקבלת מרקם חלק ללא גושים.
2. כשהחלב מגיע לסף רתיחה, לצקת ממנו כחצי כוס בזרם דק לתוך תערובת החלמונים (להשוואת טמפרטורה) ואז לצקת הכל חזרה לתוך סיר החלב שעל הגז.
3. על אש קטנה נמשיך לערבב כ-7 דקות עד הסמכה. נוריד מהאש, נצנן מעט ונערבב לתוך הקרם את החמאה עד הטמעה והיווצרות קרם אחיד. נכסה ונכניס לקירור.
4. נקציף את השמנת המתוקה עם הפודינג ונערבב עם קרם הפטיסייר בתנועות קיפול עד שנוצר קרם חלק.
5. נחתוך מבצק העלים מלבנים של 8 ס"מ על 7 ס"מ (או בגודל שרוצים).
6. אם תרצו להכין צורה של גביעים, יש לרדד קלות את המלבנים לצורה של ריבוע, על משטח מעט מקומח. ליצור ארבעה חריצים בפנים הבצק לאורך הצלעות (מוסיף יופי באפייה).
7. נניח קונוס ממתכת באלכסון לאורך שני קצוות, ואת שני הקצוות הנותרים כורכים מעל הקונוס נהדק (מעין מעטפה).
8. נכניס לאפייה בחום של 180 מעלות למשך 15 דקות בערך, עד הזהבה.
9. נצנן את המאפים, נמלא בקרם ונפדר באבקת סוכר.