ממתק מרציפן ושוקולד למימונה
לילך טייב משתפת אותנו במתכון של ממתק מרציפן ושוקולד למימונה.
מצרכים:
למרציפן:
2 כוסות שקדים טחונים ללא הקליפה, (מומלץ להשתמש באבקת שקדים, אבל גם שקדים טחונים זה בסדר).
200 גרם אבקת סוכר
1 ביצה (ואם יש צורך מוסיפים עוד חלמון אחד בלבד, אך ורק עם העיסה תהיה לכם עדיין יבשה)
1/2 כפית קינמון טחון
2 שקיקים של סוכר וניל
קליפת לימון מגוררת (מאחד לימון)
1/2 כפית אבקת אפייה
צבעי מאכל: אדום, צהוב, ירוק… (רצוי להשתמש באבקה ולא נוזל)
(ולמי שבכל זאת מתעצל להכין אפשר להשתמש במרציפנים מוכנים שקונים בסופר)
לציפוי: 150 גרם שוקולד מריר מומס
אופן הכנה מופיע בהמשך
מתכונים נוספים:
זאבן מרוקאי מתכון מושלם למימונה
מופלטה של אמא מתכון מדהים למימונה
עוגיות בוטנים מתכון מעלף וקל למימונה
מתכון נוסף:
אופן הכנה:
1. הכנת המרציפן: בתוך קערה מערבבים את כל המרכיבים לקבלת בצק אחיד גמיש ונוח לעבודה, במידה ולא הצלחתם להגיע למצב של בצק רק אז תוסיפו את החלמון הנוסף שהזכרנו לעיל, אין להוסיף סתם זה עלול גם לעשות את ההפך ואז יתקבל בצק דביק, עבדו בזהירות ובתשומת לב!.
2. ממסים שוקולד בסיר כפול על אדים או במיקרוגל. .
3. יוצרים גליל ארוך ודק מהמרציפן וחותכים לפיסות (בגודל של רבע אצבע), טובלים מחצית כל פיסת מרציפן בשוקולד המומס ומניחים על נייר אפייה. ניתן להכניס למקרר ל-10-15 דקות להתקשות השוקולד ורק אז להגיש.