חיפוש

מעדן בלינצ'ס ללא גלוטן- מתכון נדיר

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

דרגו את המתכון

מעדן בלינצ'ס ללא גלוטן- מתכון נדיר

בלינצ'ס הם כמו ילד האהבה של הקרפים והפנקייקים, וכשהם נטולי גלוטן, הם כמו חיבוק חם לבטן, במיוחד אם אתה נמנע מגלוטן. מקורם של המטבח היהודי המזרח אירופאי, בלינצ'ס היו חביבי ארוחת הבוקר והבראנץ' במשך דורות. אלו פנקייקים דקים ונימוחים מגולגלים עם מילוי מתוק או מלוח, מוגשות בדרך כלל עם שמנת חמוצה, יוגורט או לפתן פירות.

רכיבים:

עבור הבלינצ'ס:

  • 1 כוס קמח לכל מטרה ללא גלוטן
  • 1 1/2 כוסות חלב (חלבי או על בסיס צמחי)
  • 3 ביצים גדולות
  • 2 כפות חמאה מומסת או שמן
  • קורט מלח

למילוי:

  • 1 כוס גבינת ריקוטה או גבינת קוטג'
  • 1/4 כוס אבקת סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל
  • גרידת לימון 1 (לא חובה)

לבישול והגשה:

  • חמאה או שמן לבישול
  • שמנת חמוצה, יוגורט או לפתן פירות להגשה

הוראות הכנה:

  1. בקערת ערבוב גדולה, טורפים יחד את הקמח ללא גלוטן והמלח.
  2. בקערה נפרדת, טורפים את הביצים, ואז טורפים פנימה את החלב והחמאה המומסת או השמן.
  3. יוצקים בהדרגה את החומרים הרטובים לתוך החומרים היבשים, תוך טריפה עד לקבלת בלילה חלקה. נותנים לזה לנוח כ-10 דקות.
  4. בקערה אחרת מערבבים יחד את הריקוטה או הקוטג', אבקת הסוכר, תמצית הוניל וגרידת הלימון (אם משתמשים).
  5. מחממים מחבת טפלון או מחבת קרפ על אש בינונית ומשמנים אותה קלות בחמאה או שמן.
  6. יוצקים כ-1/4 כוס מהבלילה למחבת, מערבבים אותה כדי לצפות את התחתית באופן שווה. מבשלים כ-1-2 דקות עד שהשוליים מתחילים להתרומם והתחתית מזהיבה קלות.
  7. הופכים את הבלינצ'ס ומבשלים עוד 1-2 דקות עד שהוא מוכן. חוזרים על הפעולה עם הבלילה שנותרה.
  8. מניחים בלינץ מבושל על צלחת, כשהצד המבושל כלפי מעלה. מורחים כף או שתיים ממלית הגבינה על השליש התחתון של הבלינצ'ס.
  9. מקפלים את תחתית הבלינצ'ס מעל המילוי, ואז מקפלים פנימה את הצדדים ומגלגלים אותו כמו בוריטו. חזור על הפעולה עם הבלינצ'סים הנותרים.
  10. מגישים את הבלינצ'ס חמים עם כף שמנת חמוצה, יוגורט או לפתן פירות מעל. אפשר לפזר מעט אבקת סוכר נוספת אם רוצים.
  11. תיהנו מהבלינצ'ס נטולי הגלוטן שלכם כארוחת בוקר מענגת, בראנץ', או אפילו פינוק קינוח!

חלופות:

לאוכלי כשרות, הקפידו שכל מרכיבי החלב יהיו בעלי כשרות.

אתה יכול להחליף את הריקוטה או הקוטג' בחלופות טבעוניות כמו טופו או גבינת קשיו לגרסה נטולת חלב.

השתמש בסירופ אגבה או סירופ מייפל במקום אבקת סוכר לאופציה ללא סוכר מזוקק.

יתרונות תזונתיים:

  • ללא גלוטן: מושלם עבור אלו עם מחלת צליאק או רגישות לגלוטן.
  • עשיר בחלבון מהביצים והגבינה, שומר על שובע לאורך זמן.
  • ניתן להכין עם אפשרויות חלביות דלות שומן למנה קלה יותר.
  • בהתאם למילוי והתוספות, ניתן להוסיף פירות או אגוזים לתוספת סיבים וחומרים מזינים.

כמות: עושה כ-10 בלינצ'ס.

זמן הכנה: כ-30 דקות.

קושי: קל

טיפים:

  • כדי להבטיח בלינצ'ס דק ואחיד, הטו את המחבת מיד לאחר יציקת הבלילה כדי לפזר אותה דק.
  • אם הבלילה מסמיכה בזמן שהיא יושבת, פשוט טורפים פנימה עוד מעט חלב כדי לשחרר אותה.
  • אפשר להכין את הבלינצ'ס מבעוד מועד ולקרר או להקפיא. רק לחמם אותם בעדינות במחבת או במיקרוגל לפני ההגשה.

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות