דרגו את המתכון
תומר תומס משתף אותנו במתכון שלו למעורב צמחוני בפיתה.
מצרכים להכנת מעורב צמחוני:
חצי ק"ג כרובית מופרדת ומוכשרת
חצי ק"ג ברוקולי מופרד ומוכשר
250 גרם עדשים שחורות בלוגה של סוגת
2 בצלים בינוניים קצוצים
כף גדושה תבלין גריל עוף או תבלין על האש
פלפל שחור גרוס
מלח
2-3 כפות שמן זית
חצי כוס מים
אופן הכנה:
- מניחים את העדשים בסיר ומוסיפים מי ברז כך שיגיעו לגובה כפול מזה של העדשים מביאים לרתיחה ואז מבשלים למשך 20 דקות (סה"כ כולל הרתיחה) ואז מסננים מנוזלים.
- מחממים את המחבת, מוסיפים את השמן זית וישר מקפיצים את הבצל למשך3-4 דקות עד להתרככות.
- מוסיפים למחבת את התבלין גריל עוף,מלח ופלפל שחור גרוס , מערבבים היטב ומוספים את הברוקולי והכרובית וממשיכים לטגן תוך כדי ערבוב למשך 5 דקות עד להתרככות.
- מוסיפים למחבת את המים ומבשלים למשך 5 דקות נוספות.
- מוסיפים למחבת את העדשים השחורות וממשיכים לבשל תוך כדי ערבוב עדין.
- מתחילים בהרכבת המנה: שמים בפיתה טחינה,שמים את המעורב שהכנו, מוסיפים לפיתה פרוסות של עגבניה ומלפפון ומסיימים בזילוף של טחינה מעל ומגישים בליווי חמוצים.