חיפוש

מפרום טריפוליטאי מתכון מיוחד

מפרום טריפוליטאי מתכון

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

דרגו את המתכון

מפרום טריפוליטאי מתכון מיוחד

שרה בן ניסן משתפת אותנו במתכון מיוחד של מפרום טריפולטאי.

מצרכים:
כרובית
חציל
תפוחי אדמה
1 קילו בשר צלעות טחון
1 בצל גדול קצוץ
1 חבילה פטרוזיליה
2 כפות פירורי לחם
2 ביצים
1 כף שטוחה פלפל שחור
½ כף מלח
½ כף קינמון (לא חובה)
½ קילו קמח ועוד קצת
1 כפית מלח
לבלילה:
3 ביצים
¾ כוס מים
1 כפית מלח
1 כפית רסק עגבניות
לרוטב:
1 ביצל
טיפה שמן
תפוחי אדמה חתוך לקוביות
2 זוקיני חתוכים / שורש סלרי וכמה עלים של סלרי
2 כפות פפריקה מתוקה
2 כפות גדושות של רסק עגבניות
3-4 כוסות מים רותחים
1 כפית מלח
אופן הכנה מופיע בהמשך

מתכונים נוספים:
מפרום תפוח אדמה עסיסי וטעים
מפרום אפוי בתוספת אורז ובולונז
קציצות מפרום מלי מאירוב

מתכון נוסף:

אופן הכנה:
1. בקערה שמים את הבשר טחון, ומוסיפים את הבצל גדול קצוץ, פטרוזיליה קצוצה, פירורי לחם, 2 ביצים, פלפל שחור ומלח. אפשר גם להוסיף קינמון מי שאוהב.
2. מערבבים היטב עד לאיחוד.
3. עוברים לציפוי – במגש שמים קצת קמח ומפזרים, ובמגש קטן יותר שמים חצי קילו קמח וכפית מלח ומערבבים.
4. חותכים את הכרובית באמצע, לא עד הסוף. לוקחים מהבשר (המילוי) וממלאים ואז מניחים על מגש שפיזרנו עליו קמח.
5. את החצילים מקצרים וחותכים לחצי, ואז חותכים מהאמצע לא עד הסוף פרוסה ראשונה, ואת הפרוסה השנייה עד הסוף. ממלאים ואז מניחים על המגש.
6. חותכים את התפוחי אדמה פרוסה ראשונה לא עד הסוף, את הפרוסה השנייה עד הסוף. ממלאים ואז מניחים על המגש.
7. טובלים את המפרום במגש השני של הקמח מכל הצדדים, ואז מסדרים בתבנית.
8. מכינים את הבלילה – בקערה שמים את הביצים, מים, כפית מלח, וכפית רסק עגבניות, ומערבבים היטב.
9. במחבת שמים שמן עמוק, ואז לוקחים את המפרום וטובלים בבלילה ושמים לטיגון. הופכים לאחר הזהבה ומטגנים מכל הצדדים.
10. כינים את הרוטב – לסיר על האש מכניסים את כל המרכיבים ומערבבים, ואז מתבלים בפפריקה מתוקה, ומלח.
11. מנמיכים את הגז ומסדרים את המפרום בפנים בקומה אחת, ואז מוסיפים טיפה מים עד לגובה המפרום (שלא יכסה אותם).
12. במהלך הבישול כל הזמן מכסים את המפרום עם הרוטב. מבשלים למשך כשעה על אש קטנה.
13. אם נשאר עוד מפרום, מכניסים לתבנית ועוטפים בניילון ושמים להקפאה.

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות