מקלובה בקלי קלות שחייב להכין
חגית ועמי טואיטו משתפים אותנו במתכון למקלובה בקלי קלות שחייב להכין
מצרכים:
כנפיים / שוקיים (כמה שאוהבים)
1 בצל
3 גזרים
1 צרור שמיר
מלח (קורט)
פלפל שחור (מעט)
בהרט (לפי הטעם)
ראס אל חנות (לפי הטעם)
כורכום (לפי הטעם)
אופן ההכנה מופיע בהמשך
מתכונים נוספים:
מקלובה מתכון קל ומושלם
מקלובה פרגיות עם אורז מתכון מושלם
מקלובה עוף ערבי – מתכון מנצח
מתכון נוסף למקלובה:
אופן הכנה:
1. לחתוך בצל אחד לקוביות, 3 גזרים לחתוך לקוביות שמיר שטוף וקצוץ ולטגן עם 2 כפות שמן הכל ביחד במחבת.
2. להוסיף תבלינים מלח פלפל שחור בהרט ראס אל חנות כורכום טיפה.כל אחד לפי הטעם האישי.
3. להוסיף אחריי טיגון קל של כמה דקות אורז ככוס שטוף ומסונן.
4. לוקחים תבנית יוצקים את כל התערובת.
5. לוקחים קערה קטנה שמים כורכום, בהרט, כף שמן, ראס אל חנות, גריל עוף, מלח ופלפל שחור.
6. לערבב למשחה נוזלית ולערבב את העופות בתערובת.
7. מסדרים את העופות על התערובת, ניתן כנפיים או שוקיים ואז יוצקים מים רותחים עד כיסוי כחצי מעובי העוף. אין צורך לערבב.
8. לכסות בנייר כסף שעה ועשרים לערך על 180 מעלות אפייה. לבדוק כשהמים נעלמים זה מוכן.