מקלובה בשר מתכון מיוחד
חגית סלימי משתפת אותנו במתכון מיוחד של מקלובה בשר.
מצרכים:
2 בצלים גדולים
שמן
מקלות גזר (מ – 4 גזרים)
2-3 גבעולי סלרי (קצוצים)
1 כוס גרגירי חומוס
בשר טחון (או קוביות פרגיות / קוביות בשר כבש)
1 כפית מלח
1 כף כמון
1 כף אבקת מרק
מעט פלפל
1 כפית פפריקה (מתוקה)
1 כפית כורכום
1 כף תבלין שווארמה (או גריל)
2 כוסות אורז (בסמטי)
3.5 כוסות מים (רותחים)
2 כפיות מלח
אופן הכנה מופיע בהמשך.
מתכונים נוספים:
מקלובה בקלי קלות שחייב להכין
מקלובה מתכון קל ומושלם
מקלובה פרגיות עם אורז מתכון מושלם
מתכון נוסף:
אופן הכנה:
1. במחבת לטגן 2 בצלים גדולים בשמן , להוסיף מקלות גזר מ 4 גזרים ,לטגן היטב עד לריכוך.
2. להוסיף 2-3 גבעולי סלרי קצוצים כוס גרגירי חומוס , להוסיף בשר טחון/קוביות פרגיות/קוביות בשר כבש.
3. לתבל בכפית מלח, כף כמון, כף אבקת מרק. מעט פלפל, כפית פפריקה מתוקה, כפית כורכום, כף תבלין שווארמה או גריל. לטגן עד שהבשר מעט משחים.
4. ליישר את השכבה של הבשר.
5. מעל לשים 2 כוסות אורז בסמטי לא מבושל.
6. להוסיף מעל הכל 3.5 כוסות מים רותחים. באחת הכוסות לערבב 2 כפיות מלח ולשפוך מעל. לא לגעת ולא לערבב.
7. לכסות את הסיר עם נייר אפיה או מגבת שתהיה אטימה מלאה. לכסות עם מכסה ולהנמיך את האש לשעה וחצי. לכבות ולא לפתוח את הסיר שעה לפחות.
8. להפוך על תבנית ובתאבון.