דרגו את המתכון
תומר תומס משתף אותנו במתכון שלו למקלובה הפוכה.
מצרכים להכנת מקלובה הפוכה:
- 1 ק"ג אורז פרסי של סוגת
- פרוסות גזר מטוגנות
- פרחי כרובית מטוגנת
- פרוסות תפוחי אדמה מטוגנות
- פרוסות קישואים מטוגנות
- פרוסות חצילים מטוגנות
- 2 עגבניות חתוכות לפרוסות
- 2 בצלים קצוצים
- גרגירי חומוס שהושרו למשך לילה ובושלו
- 2 כפות בהרט
- כף מלח
- חצי כף פלפל שחור גרוס
- 2 ליטר מים רותחים
- 8 שוקיים
אופן הכנה:
- שמים בסיר את המים הרותחים,מוסיפים את הבהרט,מלח ופלפל שחור גרוס ואז מוסיפים את השוקיים ומבשלים למשך חצי שעה.
- מוסיפים את הבצלים הקצוצים לסיר וממשיכים בבישול.
- שמים בקערה את האורז ושפכים מעל בערך 2 ליטר מים חמים ומשאירים בצד למשך חצי שעה,לאחר חצי שעה מסננים מנוזלים.
- לוקחים סיר רחב וגבוה וחותכים נייר אפיה בגודל של מכסה הסיר ואת הנייר שחתכנו שמים בתחתית הסיר,יש לשמן מעט את תחתית הסיר לפני ששמים את נייר האפיה.
- לאחר חצי שעה מסננים את השוקיים והבצל מהציר שהכנו, את הנוזלים שומרים בצד.
- מתחילים לסדר את השכבות בסיר: קודם כל שמים בתחתית את השוקיים עם הבצל ומיישרים.
- בין הבצל לוקיים מסדרים שכבה של פרוסות תפוחי אדמה מטוגנות ופרוסות עגבניות.
- מתחילים לסדר מעל שכבה של האורז שחלטנו(לא את כל האורז רק שכבה)
- מעל שכבת האורז מתחילים לסדר את פרחי הכרובית המטוגנים וגרגירי חומוס ומהדקים מעט.
- שמים מעל עוד שכבה של אורז החלוט ומעל נסדר שכבה של חצילים ועגבניה.
- נשים עוש שכבה של אורז ושוב פרוסות תפוחי אדמה ומעל שוב שכבה של אורז.
- מסדרים שכבה של קישואים(חשוב לסדר גם בצידי הסיר) ומסיימים עם כל מה שנשאר בתור שכבה אחרונה(חצילים, עגבניות או כל ירק אחר שנשאר) ומסיימים בשכבה של אורז ומהדקים.
- בעזרת מצקת מפזרים את הציר שהכנו מעל האורז בסיר עד לגובה האורז(היחס הוא כוס וחצי ציר על כוס אורז) ושמים צלחת הפוכה מעל ומהדקים.
- מכסים את הסיר ומבשלים על אש נמוכה למשך שעה וחצי.
- לאחר שעה וחצי,מסירים את מכסה הסיר,שמים מגש שטוח מעל הסיר והופכים את הסיר למגש ומסירים את נייר האפיה ומגישים.