חיפוש

מקלובה עוף ערבי – מתכון מנצח

מקלובה עוף ערבי

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

דרגו את המתכון

גילה עדי משתפת אותנו במתכון מנצח של מקלובה עוף ערבי.

מצרכים להכנת מקלובה עוף ערבי:

  • 1 ק"ג גזר חתוך למקלות
  • 10 יחידות שוק עוף (פולקע)
  • 2 בצלים גדולים
  • 2 תפו"א פרוסות
  • 3 כוסות אורז עגול
  • בהרט
  • מלח
  • קינמון
  • 5 שיני שום קלופות
  • 3 כוסות מים

אופן הכנה:

  1. בסיר לטגן פרוסות תפו"א.
  2. באותו שמן לטגן 2 בצלים עד לשקיפות להוסיף גזר רצועות להמשיך לטגן.
  3. לתבל במעט קינמון, בהרט ,מלח .
  4. להוציא את התערובת ,להוסיף מעט שמן ולטגן שוקיים עד להזהבה.להוסיף 3 כוסות מים ולבשל כחצי שעה את השוקיים.
  5. להוציא את השוקיים ולהוסיף 3 כוסות אורז עגול שטוף. לבשל במי העוף כ 1/4 שעה (להוסיף מלח אם צריך)בקערה גדולה לערבב את האורז עם 3/4 מכמות הגזר.
  6. בסיר רחב להניח נייר אפיה מעל לסדר תפו"א מעל לשים את מחצית האורז עם הגזר,מעל להניח את השוקיים ,מעל את יתרת הגזר, מעל שוב אורז עם גזר,להכניס כ 5 שיני שום קלופות בתוך התבשיל לכסות בנייר אפיה.
  7. לשים על הגז כ 20 דקות ולהעביר לתנור כשעתיים בחום 180 מעלות.

סרטון עם מתכון נוסף למקלובה ערבי:

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות