דרגו את המתכון
גילה עדי משתפת אותנו במתכון מנצח של מקלובה עוף ערבי.
מצרכים להכנת מקלובה עוף ערבי:
- 1 ק"ג גזר חתוך למקלות
- 10 יחידות שוק עוף (פולקע)
- 2 בצלים גדולים
- 2 תפו"א פרוסות
- 3 כוסות אורז עגול
- בהרט
- מלח
- קינמון
- 5 שיני שום קלופות
- 3 כוסות מים
אופן הכנה:
- בסיר לטגן פרוסות תפו"א.
- באותו שמן לטגן 2 בצלים עד לשקיפות להוסיף גזר רצועות להמשיך לטגן.
- לתבל במעט קינמון, בהרט ,מלח .
- להוציא את התערובת ,להוסיף מעט שמן ולטגן שוקיים עד להזהבה.להוסיף 3 כוסות מים ולבשל כחצי שעה את השוקיים.
- להוציא את השוקיים ולהוסיף 3 כוסות אורז עגול שטוף. לבשל במי העוף כ 1/4 שעה (להוסיף מלח אם צריך)בקערה גדולה לערבב את האורז עם 3/4 מכמות הגזר.
- בסיר רחב להניח נייר אפיה מעל לסדר תפו"א מעל לשים את מחצית האורז עם הגזר,מעל להניח את השוקיים ,מעל את יתרת הגזר, מעל שוב אורז עם גזר,להכניס כ 5 שיני שום קלופות בתוך התבשיל לכסות בנייר אפיה.
- לשים על הגז כ 20 דקות ולהעביר לתנור כשעתיים בחום 180 מעלות.
סרטון עם מתכון נוסף למקלובה ערבי: