דרגו את המתכון
אורית לוי משתפת אותנו במתכון שלה למקלות פרמזן פריכים.
- 1 ק"ג בצק עלים
- 2 ביצים
- 200 גר' גבינת פרמז'ן מגוררת
- 100 גר' צהובה מגוררת
- מעט מלח גס
אופן ההכנה:
- מחממים תנור 180 מעלות.
- על משטח עבודה מקומח פותחים את גליל הבצק ומרדדים מעט עם מערוך.
- בקערית טורפים את הביצים ומברישים חצי מהבצק, מפזרים מעט פרמז'ן וצהובה מגוררת ומהדקים מעט ומעליו מניחים את החצי השני.
- מברישים את הבצק ומפזרים עליו חופן מתערובת הגבינות. מהדקים היטב עם הידיים והופכים את הבצק בעדינות.
- מברישים על החצי השני של הבצק העליון את הביצים הטרופות ומפזרים את יתרת הגבינות ומעט מלח גס.
- מהדקים עם הידיים.
- חותכים עם גלגלת פיצה או סכין חדה רצועות מהבצק ברוחב 3 ס"מ בערך.
- מגלגלים כל רצועה לספירלה ומניחים על נייר אפייה בתבנית.
- אופים 25-30 דק' עד השחמה וטורפים .
סרטון המדגים את כל שלבי ההכנה: